Pau Comes

Independència és llibertat

13 de gener de 2010
Sense categoria
1 comentari

Per una majoria social per la independència. (1) I això, com es fa?

La majoria social per la independència és la que ens permetrà aconseguir una majoria de diputats al Parlament per convocar un referèndum i/o una proclamació unilateral d’independència. (segueix…)
En una societat com la nostra, tenim des de militants a temps complet per la independència, fins a altres que treballen també a temps complet (i sou complet, a més) a favor de mantenir-nos units a l’Estat Espanyol. Entremig, hi ha totes les gradacions i matisos possibles. Gradacions i matisos, però, que s’hauran de decantar per una opció o una altra quan es plantegi la tria.

Una de les discussions habituals sobre la independència -i més ara, que el tema cada cop ocupa més la centralitat de la política catalana- és si cal eixamplar la base dels favorables a la independència (guanyant nous partidaris) o bé si cal radicalitzar els ja convençuts.

Crec que aquest és un dilema fals, que totes dues estratègies són no només complementàries sinó igualment necessàries. No obstant, és evident que no es poden dur a terme amb un mateix discurs, ni segurament per un únic actor, especialment si parlem del cas concret del Principat de Catalunya.

La qüestió és, doncs, com ens repartim la feina. Que ningú pateixi, que n’hi ha de sobres per tothom.

  1. Cadascun dels diferents actors han de donar mostres de fermesa i credibilitat. La fermesa i la moral de victòria són coses que s’encomanen.

    Hi ha una bona manera de repartir-se la feina, seure i xerrar.

    Hem de parlar tots amb tots.

    La Suma ens farà guanyadors. Coaliguem-nos per la Independència, ningú ha de deixar de ser el que és, ni de deixar de defensar el que defensa.

    Ara, per no tenir no tenim ni país perquè ens el tenen segrestat.

    Els que creiem en la necessitat de la Independència caldrà que sapiguem posar aquest objectiu per sobre d’alguns altres.

    Salvador Molins (BIC – Catalunya Acció – Suma Independència)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!