SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

18 de desembre de 2014
0 comentaris

CANVI A L’ESCENARI

 

Ple de novembre: Descomposició d’ICV  ( I )

A la plaça de l’Ajuntament, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, ha organitzat una concentració per protestar per la insistència del Francisco Bustos a formar part del consistori, tot i haver passat judicialment al rang d’acusat. Recordem que no va dimitir quan se’l va imputar, fa dos anys. Des d’aleshores no té cap responsabilitat de govern però rep una assignació de 63.000 euros anuals entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  Avui la sessió també es preveu moguda, un moment o altre segur que els manifestants voldran accedir al ple. La presència de diversos agents de la Policia Municipal n’és la prova.

Només entrar a la sala de plens trobem un escenari diferent. S’han produït canvis en la col·locació dels càrrecs electes i aquesta vegada no els protagonitza el PSC. El Carles Marlés fins ara portaveu d’ICV, ha deixat el grup municipal i s’ha incorporat a la colla dels regidors no adscrits. Així doncs, ara fa companyia a l’”exPP” Antonio Vega situat a la banda dels escons del govern socialista.

L’únic regidor que queda d’ICV, Aurelio Calvo, s’ha situat al costat dels dos d’EUiA els quals han invertit la seva posició. Ara precedeix el grup Juan M. Mena. Desconeixem si això és accidental o políticament significatiu.

Entre el públic, a banda dels representants incombustibles de la Plataforma Soterrament FGC Ara! s’hi troba un grup de cares noves. Al preguntar, m’expliquen que és personal del servei de neteja d’edificis. Volen conèixer de primera mà com es tracten les seves demandes en el contracte que avui va a ple.

Només començar la sessió ja es posa de manifest, amb una de freda i una de calenta, l’estat del govern del PSC. L’aprovació  de les noves tarifes del menjadors escolars es fa per unanimitat i seguidament l’alcalde es veu forçat a retirar la proposta d’aprovació del Reglament Orgànic Municipal perquè, després d’anys d’arrossegar el tema, no han estat capaços de negociar l’assentiment de cap grup de l’oposició.

La percepció de desmanec continua en els dictàmens següents sobre el servei de neteja de les instal·lacions municipals. Fa un any, quan es va adjudicar aquest servei, ICV i l’Entesa ja van denunciar que els criteris emprats en la selecció auguraven una deficient gestió, perquè es feia prevaldre l’import més baix, entre les vuit empreses presentades, sense incorporar altres consideracions a un servei on predomina el cost de la mà d’obra.

Ara, després d’onze mesos de contínues queixes dels receptors del servei i del personal contractat, l’empresa vol rescindir el contracte i no acollir-se a l’any de pròrroga. És evident, no li surten els números. Davant d’això hom espera per part del govern un reconeixement de l’error en la contractació i maldar per tornar a adjudicar el servei. Mentre, es proposa una petita pròrroga, per no deixar desateses les instal·lacions, però amb un informe tècnic on es diuen meravelles de la gestió feta per l’empresa, sense recollir cap valoració respecte les nombroses queixes rebudes.

Tal com exposa la portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, és preocupant que hi hagin funcionaris que en comptes de vetllar perquè es compleixin els compromisos de les empreses es dediquin a la seva defensa. Però qui dona compte al ple són els gestors polítics no pas el cos tècnic i per aquest motiu pregunta al ponent, Josep Ayuso, si està d’acord amb l’informe.

L’home sense paraula, eludeix la pregunta amb una resposta tecnòcrata: assegura que s’han fet les perceptives revisions del servei, segons la contracta, i quan s’han trobat deficiències han estat esmenades.

En aquest moment els crits repetits a l’uníson de “Paco Bustos dimissió” , “Bustos marxa ja”, procedents del públic apinyat al passadís perquè la policia municipal impedeix l’accés a la sala, ja plena d’espectadors, es fan protagonistes de la sessió. Les reiterades peticions de silenci fetes des de la presidència no aturen l’escridassada que, a una sola veu, es repeteixen com un disc rallat. Convençut el Juan Carlos Sánchez que la interrupció és organitzada demana a la policia que convidi al públic a retirar-se. Sota la pressió de la policia el públic es retira en ordre i la sessió continua. Es reprodueixen els diàlegs anteriors. Després d’anunciar l’abstenció per evitar l’aturada del servei, la Virginia Domínguez insisteix amb la mateixa pregunta, i el Josep Ayuso continua amb la justificació del bon fer de l’empresa.

El cos del debat s’ha realitzat entre la portaveu de l’Entesa i el ponent del PSC, però el resultat de la votació fa costat a les tesis de l’Entesa amb 14 abstencions. Així doncs el servei serà prorrogat només per un curt període.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!