DESPATX COROMINAS, TORNEM-HI

Ple d’octubre: Desfilada de reivindicacions ( VIII )
El mes passat l’Entesa per Sabadell ja va presentar una moció sobre L’ENDERROC DEL DESPATX COROMINAS. La moció fou aprovada per unanimitat perquè l’Entesa, a petició de l’alcaldia, va acceptar retirar els punts que demanaven la nul·litat de la llicència i assumir responsabilitats tècniques i polítiques, arran d’haver-se formalitzat la petició d’informes tècnics sobre els fets.
El PSC, subestimant la perseverança de l’Entesa, donava el tema per tancat i s’ha sorprès de la inclusió d’una nova moció insistint en el tema. El comportament de l’Entesa el mes passat no significava una retirada de les peticions, sinó una reserva prudent a l’espera del resultat dels informes. Coneguts aquests, més carregada de raó, torna a proposar al Ple la nul•litat i assumir-ne responsabilitats però alhora ha posat tota la informació a mans de la fiscalia perquè determini si el procediment és o no delictiu. Els grups municipals són coneixedors de l’actuació de l’Entesa i això condiciona les seves intervencions.
EUiA, ICV i CiU demanen també assumir les responsabilitats polítiques. El PP ho reconeix, la llicència vulnera el Pla, però pateix pel pobret propietari. El veu indefens davant d’un “error administratiu” que lesiona els seus drets. Però no explica que el propietari era coneixedor de la protecció quan va comprar l’edifici…
El portaveu del PSC, Ramon Burgués, justifica el procediment i anuncia, davant de la sorpresa de tothom, que el Jutjat d’Instrucció ja els ha requerit la documentació arran de la denúncia de l’Entesa. Així doncs s’abstindran a l’espera de la determinació judicial.
Des de la presidència el Juan Carlos Sánchez confirma l’actuació judicial, explica que hi ha una discussió entre els juristes d’urbanisme i els de l’assessoria jurídica on es veuen discrepàncies. Encara que s’aprovi la moció, afegeix, no actuaran a l’espera de la resolució judicial per assegurar-se de no fer una actuació contrària i conculcar drets a tercers.
Eludeix actuar amb un bon argument que indirectament li ha facilitat la mateixa Entesa. Si posar-ho a mans de la fiscalia és per discernir si hi ha o no delicte, significa que qui denuncia dubta i en conseqüència és raonable no precipitar-se en l’actuació. No cal dir que l’Entesa no té cap dubte, precisament per això ha elevat tota la informació a rang judicial i ara insisteix en demanar responsabilitats polítiques, les quals no dirimirà la fiscalia.
La portaveu de l’Entesa, Virginia Domínguez, diu no estranyar-li la discrepància entre els informes perquè un d’ells està signat per una de les persones implicades, la qual lògicament dóna voltes al tema sense entrar a fons de la qüestió.
A la rèplica només intervé el Ramon Burgués en un intent d’excusar la responsabilitat política de qui va signar la llicència d’enderroc, el Josep Ayuso, perquè no era coneixedor, diu, de l’informe en contra fet “a posteriori”.
Amb un to de dolguda la Virginia Domínguez insisteix, perquè amb un joc de paraules sobre els darrers informes es vol camuflar “l’error” inicial i fugir de les responsabilitats polítiques, quan el problema rau en el fet d’haver donat llicència amb un informe jurídic on s’obvia completament la protecció exigida pel Pla de Protecció del Patrimoni.
La proposta però s’aprova, cal reconèixer-ho, perquè el PSC s’abstén. No hagués passat això a l’època del prepotent Bustos. El PP se suma a l’abstenció i la resta de grups voten a favor.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *