EFICIÈNCIA DE GALERIA

Ple d’octubre: Desfilada de reivindicacions ( IV )

Canvi de temàtica, canvi de ponent… Quin alleugeriment!. Ara s’ha d’aprovar el nou Conveni pel personal municipal i una modificació de plantilla.  El primer tema, amb l’argument de ser un acord entre el govern municipal i els sindicats, recull els vots a favor de tots els grups excepte l’abstenció del PP. L’única crítica que rep el ponent és sobre la tardança: tres anys per arribar a un acord on ofereixen minses millores.

En la modificació de plantilla el Ramon Burgués fa una exposició tècnica de reglaments, convenis entre l’Ajuntament i el Consorci del Parc Taulí per a justificar els canvis d’atribucions. Uf! Tot plegat es fa inintel·ligible des del públic.

És quan la Virgínia Domínguez exposa l’opinió del seu grup que se’ns fan entenedores les propostes del ponent. Tot plegat és un canvi per facilitar que les persones provinents del Consorci del Parc Central, rebin les mateixes retribucions que la resta de personal de la seva categoria. També inclou les oportunes modificacions perquè dues persones afectades per la pèrdua municipal de la competència en drogodependències, es puguin integrar al Taulí en qualitat de personal fix.

L’exposició de la portaveu de l’Entesa és tan clarificadora que el mateix ponent reconeix que ella ho ha explicat millor i en la rèplica només contesta a la portaveu d’EUiA, preocupada per la possible pèrdua de dos funcionaris. Així, s’aprova amb els vots a favor de tots els grups excepte l’abstenció d’EUiA.

L’alleugeriment dura poc. El veïnatge de Can Puiggener replega la pancarta i surt de la sala fent una mica de rebombori just quan torna a intervenir l’home sense paraula per a defensar l’adhesió al Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC). Ara però no dóna temps a la somnolència, és tan breu que només explica qui forma part del CEEC.

Durant deu minuts el debat corre entre el triangle Ayuso-Marlés-Serracant. El Carles Marlés avisa que carregar la ciutat de “maquinetes” pel control dels consums no ens farà més eficients sinó canvien alhora les polítiques que afecten a la sostenibilitat. Cas contrari, diu, només se’n beneficien les indústries que les fabriquen.

En Maties Serracant es pregunta per què fa mig any es va renunciar a ser membres actius de dues entitats associades a la sostenibilitat ambiental, amb l’argument d’estalviar 900€, i ara es proposa destinar 2.700 € per formar part d’un clúster bàsicament empresarial.

Durant el debat s’aixeca la catifa, resulta que tot això està relacionat amb “les ciutats intel·ligents” on l’Ayuso hi veu oportunitats i el Serracant explicita com sota una capa de modernitat i sostenibilitat només hi ha un bon negoci empresarial. No critica l’activitat industrial, qüestiona que en aquests moments amb diners públics es financii una organització empresarial.

L’Entesa per Sabadell hi vota en contra i ICV i EUiA s’abstenen. Les altres formacions, pròpiament representants de les empreses voten a favor d’incorporar-se a una organització on només hi ha dos ajuntaments: Barcelona i Martorelles. Baden o toquen de peus a terra la resta de ciutats de Catalunya?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *