NEGLIGÈNCIA O CONSENTIMENT

Ple d’octubre: Desfilada de reivindicacions ( II )

Cada vegada que en el Ple es menciona el cas Mercuri, el govern municipal del PSC ha d’aguantar que li refreguin per la cara el fet de l’estar sota sospita. Però és el preu mínim a pagar per no haver actuat d’arrel en el seu moment davant del fet més ignominiós d’aquests 35 anys de democràcia.

Habitualment encara són presents durant la sessió dos regidors imputats. És lògic doncs, que des de l’oposició s’esmenti el Mercuri si es pot relacionar amb algun tema de l’ordre del dia. Tot això a banda del recordatori constant que ofereixen les samarretes dels dos càrrecs electes de l’Entesa per Sabadell: “Prou corrupció – NO acusats”.

Després de “l’homenatge” al nou regidor, cal aprovar la regulació dels serveis oferts per l’empresa Torra com a concessionària del Servei de Pompes Fúnebres. També se l’autoritza  a la venda, gravació i col·locació de làpides al Cementiri. Aquesta empresa surt abastament implicada en l’afer Mercuri, fins i tot és possible que acabem pagant unes taxes més elevades quan s’hagin de rescabalar de la inversió feta en les obres, els pressupostos de les quals la trama Mercuri havia inflat.

La ponent tem una raspallada de l’oposició perquè s’apressa a esmentar que part dels serveis que avui s’aproven és a conseqüència d’una denúncia d’ICV. Ara sabem que l’empresa durant anys ha estat cobrant uns serveis a esquena de l’Ajuntament. Bé aquesta és la versió oficial, però la Virginia Domínguez, amb la documentació de l’expedient ens deixa molt clar que el govern ho sabia.

Així doncs, el govern ha estat negligent o s’ha fet amb el seu consentiment? Aquesta és la tesi abastament defensada per la Maria Sol Martínez, portaveu d’EUiA, la qual desgrana les tripes de l’expedient i esmenta tots els casos on l’empresa surt implicada en el cas Mercuri.

Una i altra expliciten que si els serveis s’han prestat sense coneixement del govern seria susceptible de sanció. Però mai s’ha posat una sanció a l’empresa, ens recorda la Virgínia Domínguez, a pesar dels incompliments en les dues adjudicacions que té concedides. I avui en comptes  d’això, una vegada més, es passa de puntetes i es regula l’activitat.

Els arguments de les regidores són tan contundents que la ponent no sap quina cara posar-hi i ens quedem amb el dubte de si hi ha hagut o no conxorxa. El portaveu de CiU ens fa una dissertació de neoliberalisme i demana que es reguli la liberalització del servei. Amb l’oferta d’altres empreses, diu,  es reduirien els preus en benefici dels usuaris.

Les piulades i el remor dels altaveus que ens arriben des de la plaça, arran d’una concentració organitzada per l’ AA.VV de Can Puiggener, dificulten escoltar les últimes paraules de la ponent amb l’objectiu de defensar els preus actuals.

Les dues propostes reben els vots en contra de CiU i EUiA  amb l’abstenció d’Entesa, ICV i el PP.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *