L’ENDERROC DEL DESPATX COROMINAS

Ple de setembre: Entesa a vessar (i VIII)

L’última moció de l’ordre del dia també és presentada per l’Entesa per Sabadell i fa referència al patrimoni arquitectònic. Amb la proposta de tres acords demana: elaborar un informe tècnic per determinar si s’han produït irregularitats; instar a la reconstrucció dels edificis enderrocats dins el conjunt del Despatx Corominas; i convocar una sessió informativa extraordinària amb tots els grups municipals.

La Virgínia Domínguez, amb tota l’esquadra atenta a les seves explicacions exposa els antecedents. Des de la protecció del Despatx Corominas a les gestions realitzades per l’Entesa fins cerciorar-se de les irregularitats comeses. La moció inicial constava de cinc punts, diu, on es demanava la nul·litat de les llicències, però a petició de l’alcalde dos van ser retirats a l’espera dels informes tècnics. Proposta que l’Entesa va trobar raonable, afirma, amb la reserva de presentar-los el proper mes si s’escau.

L’Alcalde intervé amb una salva per agrair la modificació i anuncia que en quinze dies ja es disposarà dels esmentats informes. A partir d’aquí el foc, des de cada grup, ja és de baixa intensitat.

EUiA també celebra l’acord i recorda la poca sensibilitat amb el patrimoni mostrada pel govern municipal. ICV destaca la prudència que significa l’acord. Diu que no es pot negar desconeixement després del reiterats advertiments de l’Entesa sobre aquest tema i destaca les responsabilitats polítiques i tècniques, perquè la propietat malgrat no poder al·legar desconeixement, ha actuat amb les corresponents llicències.

El PP demana clarificar els dubtes i es manifesta a favor de la moció a l’espera dels informes. En la mateixa direcció s’expressa el representant de CiU i explica com la modificació de la moció els hi ha fet canviar el seu vot.

El portaveu del PSC comenta com ara el contingut de la moció s’ajusta més a les finalitats del Ple, altra cosa seria intervenir en un procediment de caràcter administratiu. Anuncia una pròxima reunió informativa per a clarificar les gestió d’aquestes llicències i anuncia el vot a favor.

La portaveu de l’Entesa per Sabadell agraeix el posicionament a favor de tots els grups. Afegeix que són conscients de les conseqüències econòmiques, en cas de confirmar-se les irregularitats, i per això malden per estar-ne ben segurs.

Així la moció és aprovada per unanimitat o sigui amb el vot favorable del 26 càrrecs electes presents al ple. Amb el canvi de vent el vaixell de l’Entesa es refà i surt del Ple amb les veles ben turgents.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *