SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

6 d'octubre de 2014
0 comentaris

PLA GENERAL SERVIT A CONVENIÈNCIA

Ple de setembre: Entesa a vessar (IV)

Ara es disposen a fer l’aprovació inicial de la Modificació del Pla General per a l’actualització dels sòls industrials. És un tema que ja es va debatre el mes de març, avui l’única novetat és resoldre les tres al·legacions presentades, de les quals només una prové de l’oposició, tramitada per l’Entesa per Sabadell. Al·legació que inicialment “es va perdre”, i va obligar a retirar aquest punt de l’ordre del dia del Ple anterior.

L’artiller del govern, Ramon Burgués, explica com es resolen les al·legacions i anuncia que es recull l’observació feta per l’Entesa. Fet que obliga a intervenir al Maties Serracant, per matisar i argumentar que a pesar de tot, la modificació encara es troba lluny de la proposta de la seva formació.

Entesa, ICV i EUiA, repeteixen les crítiques de mesos endarrere, sobre els canvis que realitza el govern en el Pla General: s’està desordenant el planejament, es perd sòl industrial, es desdibuixa el model de ciutat i es canvien les qualificacions de sòl segons els interessos privats obviant l’interès públic.

Pel que sembla el ponent disposa d’una potent ullera de llarga vista, perquè en la rèplica argumenta la prioritat d’obrir portes doncs “es veuen senyals d’activació econòmica i hem d’estar preparats”. El PP i CiU secunden la proposta, fet que complau al Ramon Burgués perquè les dues formacions, diu, han entès la política del govern municipal.

Ei! Trampa. És tot el contrari, ha estat el PSC qui d’uns anys ençà ha virat directament cap a les polítiques desreguladores del PP i CiU amb l’abandó polític de gestionar el bé col·lectiu com un valor públic i al fer-ho ha eixamplat el pas a les quilles dels bucs  privats.

A pesar de l’oposició de l’Entesa, ICV i EUiA, la modificació del Pla seguirà inexorablement el seu curs arrossegat pel PSC, PP, CiU i l’abstenció del regidor no adscrit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!