SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

26 d'agost de 2014
0 comentaris

COMPTE AMB EL DESNIVELL

Ple de maig: Una samfaina ( I )
El govern municipal ens ha ofert un ple culinari: un ple samfaina. Tots els ingredients vitals que determinen l’actualitat municipal hi han estat presents en diferents proporcions: l’esgotament del govern, la paràlisi econòmica, el fantasma del Mercuri, la incompetència política, la campanya electoral del PSC, la soterrada picabaralla entre ICV i EUiA, la dispersió de l’oposició, etc. Només ha aconseguit la unanimitat, com un puré de patates, la moció de l’Entesa per Sabadell. Això sí, un Ple de cuina ràpida, ha durat quatre hores.Arrenca el Ple amb un vot menys a l’oposició, falta el portaveu del PP, així doncs govern i oposició estan igualats. Bé. Tampoc hi ha el Juan M. Mena, regidor d’EUiA, però se suposa que s’incorporarà. A banda, són presents al Ple, els incombustibles de la Plataforma Soterrament FGC Ara!, avui acompanyats pels afectats dels acomiadaments de Vimusa (SAGNANT VIMUSA).

Després d’aprovar l’acta anterior el primer punt és econòmic. Recordem que el govern, afectat per tot el rebombori del cas Mercuri, no va poder aprovar el pressupost d’enguany i ara de mica en mica intenta que el del 2013 s’ajusti a les necessitats del 2014. És la tercera modificació que presenta.

El ponent Ramón Burgués, fa un explicació concisa, curta i només dóna les dades necessàries per entendre la modificació. S’ha posat l’all mentre s’escalfa l’oli.

EUiA calla i la portaveu d’ICV, Carmen Garcia, amb una intervenció més breu que el seu antecessor, anuncia l’abstenció perquè alguns serveis no es vegin afectats. Caram! Quin argument més original. Des de primers d’any sembla que ICV desnivelli encara més la paella cap el govern.

La Virgínia Domínguez és qui des de l’oposició explica les característiques de la modificació pressupostària. Diu: és opaca, no se sap el destí real de diverses partides; no ha estat dialogada, debatuda o acordada. Recorda que la situació de bloqueig econòmic, amb la pròrroga del pressupost del 2013, s’hi arriba pel cas Mercuri. Quan ningú va voler votar el pressupost perquè es mantenien els regidors imputats, els quals encara avui són presents als escons del PSC. Acusa al govern de posar per davant els interessos partidistes, de no importar-li la ciutat ni el pressupost. Més endavant afegeix que l’únic interès del PSC és aprovar el pressupost, passar el tràmit. No té cap interès en fer un projecte de ciutat, arribar a acords, no vol un projecte consensuat.

CiU, amb una exposició curta, opina que la modificació està poc treballada perquè li falten partides que són una demanda social. Afegeix que amb la modificació es busca aproximar-se al pressupost del 2014, el qual no va ser aprovat i en conseqüència el seu vot serà negatiu. El PP tampoc intervé, sembla que alguns no es volen untar els dits.

El ponent replica que les partides socials ja estaven contemplades al 2013 amb suficiència i no cal ampliar-les. Nega l’opacitat i retorna amb l’argument tantes vegades escoltat, en defensa dels imputats del Mercuri, on interpreta com un afer judicial allò que és un vergonyós comportament polític. Assegura que estan planificant l’acció política perquè en el futur la ciutadania pugui viure i treballar feliç. No negocien amb l’Entesa, diu, perquè tenen un altre projecte de ciutat i agraeix a ICV la seva abstenció. O sigui l’haver decantat l’oli cap a la seva banda.

La modificació s’aprova amb els vots del govern i per l’abstenció del PP, ICV i el regidor no adscrit, els altres tres grups s’hi oposen.
Hum! L’oli ja sembla força calent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!