SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

17 d'agost de 2014
0 comentaris

GESTIÓ SANITÀRIA MÉS TRANSPARENT

Ple d’abril: del drama a la tragèdia ( VII )

Després de debatre sobre Ca n’Alzina, les intervencions sobre la següent moció semblen banals. Tanmateix el tema és transcendent perquè la Coordinadora per la Defensa de la Sanitat Pública, amb set propostes, demana posar a l’abast de tothom diversa informació sobre la gestió del Consorci Sanitari Parc Taulí. La proposta ha estat formalitzada al Ple per l’Entesa per Sabadell, ICV i EUiA i el rerefons és aconseguir més transparència i facilitar l’accés a la informació sobre la gestió d’un ens públic.

Tothom està d’acord en aconseguir més transparència, però el debat es centra en si la informació que es demana ja està o no publicada entre les webs de diferents organismes. Entesa i ICV diuen haver fet recerca i amb molta dificultat han trobat alguns dels documents a la xarxa. EUiA explica que el seu grup parlamentari ha fet una petició, similar als continguts de la moció, al govern de la Generalitat.

L’Entesa hi afegeix que, a banda de conèixer millor la gestió del servei, la informació pot ser molt útil per avaluar la manera de tornar a un model de gestió pública rigorosa, l’únic que pot garantir que tots els recursos es destinen a sanitat.

La mateixa moció el PSC l’ha votada a favor a Badia i Cerdanyola. El grup del govern, però, assegura que quasi totes les dades es poden trobar a la xarxa i la seva proposta és requerir que la informació es faci més assequible concentrant-la en una pàgina web del Taulí. La tesi del PP va per un altre camí. L’actual derivació de serveis sanitaris a clíniques privades funciona (millora el servei sanitari vol dir) només ens falta que la Generalitat no faci retallades.

Ep! La moció va d’un altre tema…!

CiU recupera el debat quan comenta que la informació és a les webs i no cal duplicar esforços. Així, una vegada més, la proposta de la Coordinadora només compta amb el suport de l’Entesa, ICV i EUiA. Els tres grossos PSC, CiU i PP, amb arguments diferents, han protagonitzat la mateixa fotografia, votar en contra.

El suggeriment fet pel PSC era força raonable però la moció, proposada per la Coordinadora no es podia canviar. Això fa pensar que els grups haurien d’acceptar aquestes mocions externes amb una certa capacitat de negociació o demanar fer-les amb suficient temps perquè qui la proposi pugui negociar-la directament amb els grups municipals. Així no es facilitarien excuses i la fotografia seria ben nítida.

Que la proposta del PSC sigui assenyada no detreu de pensar que ha estat conseqüent amb el seu rebuig a tot allò que ve de la Coordinadora. Doncs la seva diferència d’opinió es sustentava en una millora tècnica, no un argument polític. Si fos mínimament sensible respecte aquest col·lectiu, amb una abstenció hauria estat suficient i la moció només hauria estat rebutjada per un vot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!