SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

10 d'agost de 2014
0 comentaris

VOTAR CONTRA ALLÒ QUE ÉS OBVI

Ple d’abril: del drama a la tragèdia (V)
S’ha fet el recés, es reprèn el Ple però el Bustos no es reincorpora. Per segon any consecutiu es dóna compte del grau de compliment de les mocions aprovades l’any 2013. Si als grups municipals se’ls hi fa difícil escollir els temes més rellevants en el transcurs d’un any i valorar l’actuació del govern, seguir-ho des del públic és ja impossible. La conclusió més clara és que tots els grups destaquen l’incompliment vers les tres mocions relacionades amb el cas Mercuri. Això força la intervenció de l’alcalde Juan Carlos Sánchez i una vegada més tenim ocasió de veure com un polític es val de la doctrina jurídica (presumpció d’innocència) per eludir acusacions greus de caràcter polític.

La primera moció ve de la mà del PP on el seu portaveu, Esteban Gesa, reclama el compliment del Principi de Legalitat en la cessió del padró municipal. Proposta inútil i absurda perquè l’Ajuntament està de facto obligat a complir la legalitat, però així emfatitzen el seu rebuig a la consulta del 9 de novembre en base d’una falsedat recollida en l’exposició de motius, fet que el posa en contra de la majoria de grups:

../.. Atès que el Govern de la Generalitat pretén realitzar una consulta il•legal, sense competència atribuïda per l’Estat democràtic de dret Espanyol, el pròxim mes de novembre per decidir el futur d’Espanya…/..

És per això que formulem al Ple Municipal el següent acord:
Que l’Ajuntament de Sabadell compleixi les lleis vigents en matèria de cessió de dades del Padró Municipal a altres administracions, d’acord el principi de legalitat i, en particular, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter personal.

En nom d’EUiA, Juan M. Mena, exigeix al PP que s’apliqui el compliment de la legalitat i respecti la Constitució. Demana que no amagui el pronunciament del Constitucional quan diu que el dret a decidir cap a la Constitució. Fer-ho, diu, posa en evidència l’interès del PP en provocar el debat sobre la consulta perquè així sostreu la polèmica respecte les demandes socials. La portaveu d’ICV, Carmen Garcia, explica que al PP li cou la moció del mes anterior (PROPOSTA A FAVOR DE LA CONSULTA) en la qual es va quedar sol i avui busca la complicitat del PSC fent-lo votar el contrari.

Virginia Domínguez, portaveu de l’Entesa per Sabadell, recomana al PP que no pateixin perquè ni aquest alcalde ni aquest govern faran res contra la legalitat. I afegeix, potser (quan arribi el moment) el què caldrà serà una moció per reclamar la legalitat.

En Jordi Font, de CiU, amb una extensa intervenció argumenta l’absurditat de la moció. El tema de fons, explicita, és la possibilitat de la llei de consultes que s’està gestant en el Parlament. Només de pensar que els catalans poden ser consultats treu la son al PP. Avisa i justifica al PSC que si aproven la moció estan acceptant també l’exposició de motius.

El portaveu del govern, Ramon Burgués, remarca que la moció només parla de legalitat, però està atrapat en el dol i vol. No vol permetre que el PP l’acusi de no voler complir la legalitat però alhora sap que la consulta no es planteja des de la il·legalitat, tal com afirma l’exposició de motius. Això el porta a dir: dins de la legalitat, afirmo rotundament que deixarem el padró per realitzar la consulta.

L’alcalde, abans de tancar el debat el portaveu del PP, confirma les paraules del Ramon Burgués i recorda que el President de la Generalitat sempre ha manifestat que la consulta es convocaria dins del marc legal.

Per això encara es fa més contradictòria l’actitud final del PSC, el qual, quan es sotmet la proposició a votació, no dubta en emprar la seva cara PSOE per votar a favor del PP. La resta de grups, per imperatiu d’una falsedat del PP voten contra una obvietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!