SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

30 de juny de 2014
0 comentaris

MILLORAR ELS SERVEIS A L’ESTIU

Ple de març: Una sessió de sis hores ( XI )

L’Entesa per Sabadell proposa planificar una obertura més àmplia dels Centres Cívics durant els mesos de juliol i agost, acompanyada d’una programació de dinamització social i cultural, i estudiar actuacions per potenciar l’ús del transport públic durant els mateixos mesos. Alhora demana considerar actuacions similars en el període nadalenc.

La portaveu, Virgínia Domínguez, argumenta que els hàbits socials en els darrers anys han canviat i actualment ni la ciutat es queda deserta durant el període de vacances, ni les empreses tanquen durant tot el mes. Per tot això, diu, el fet de reduir els serveis durant el període estival és una rutina que ja no queda justificada.

 

EUiA i ICV es manifesten a favor. EUiA critica que es faci una lectura economicista de la cultura: cost segons nombre d’usuaris. ICV, defensa una prova pilot per conèixer l’impacte real de l’ampliació horària. CiU també confirma l’adhesió i agraeix la incorporació del seu afegitó sobre el període nadalenc.

El PP, una vegada més, amb la seva postura ens anuncia subliminalment quina serà la posició del govern, el qual protocol·làriament intervindrà l’últim. En resum diuen que l’ajuntament ha de ser auster per col·laborar en la sortida de la crisi i deixar per uns altres moments l’ampliació dels horaris de les biblioteques i dels centres cívics durant els mesos que, per la bonança del temps, la gent fa més vida al carrer.

Acabem de descobrir una variant dolça de la medicina de carrer del PP: si no pots pagar la hipoteca, al carrer; si no tens feina pots recollir ferralla al carrer; si et falta menjar al carrer hi ha contenidors; i de cara al bon temps deixa’t de cultura que on millor s’està és al carrer.

En efecte, el PSC per boca de l’Ana Carrasco repeteix, amb les mateixes paraules, els arguments exposats pel PP (sense enviar la gent al carrer). Sorprèn, però, quan diu que seria bo estudiar i veure l’evolució dels usuaris en el període estival i per això ha demanat a l’Entesa deixar la moció sobre la taula.

Que gestionen sense dades? És al govern a qui li correspon justificar la seva activitat fent la recerca de les dades necessàries. Ella hauria d’haver sustentat la seva intervenció amb l’aportació de les dades actuals acompanyades de simulacions concretes i no demanar deixar la moció sobre la taula amb l’excusa de fer-ne un estudi. Senyora Carrasco, què és això de presentar-se al Ple amb les mans a la butxaca? El fet de gaudir del paraigües del Bustos no l’eximeix de fer els deures. O sí?

La portaveu de l’Entesa per Sabadell, lamenta que, després de dies de ser coneixedors de la proposta, avui, cinc minuts abans de començar la sessió, el PSC hagi demanat, sense fer cap oferiment, postergar el debat de la moció. La Virgínia Domínguez suggereix un seguit de possibilitats diferents a la concretada a la moció i dedueix que el govern, amb la seva miopia política, no té cap interès en millorar els serveis actuals, perquè no s’ha esforçat gens en millorar la proposta o buscar-ne alternatives.

Feta la votació, els centres cívics i les biblioteques tindran horaris restringits a l’estiu pels vots en contra de la moció del PSC i l’abstenció del PP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!