QUÈ SABEM I QUÈ NO SABEM DE L’AFER DE MONTCADA

El Manuel Bustos, a pesar del seu aire desenfadat a les sessions del Ple, continua exercint d’autoritat a l’Ajuntament de Sabadell. Sí, no en tenim cap dubte. Només ha calgut veure els seguici de regidors que, amb cara de ciment, l’han acompanyat fins a davant del jutge.

 

Que el Manuel Bustos no va pressionar a l’alcaldessa de Montcada, ja ho sabíem, estem acostumats a les seves certeses. No calia que fes una altra roda de premsa per afirmar-ho. Que tractar-la de “tonta del culo”, és una expressió col·loquial en una conversa privada, a la qual no cal donar-li cap transcendència, per descomptat! Fins i tot coneixent el personatge quasi és una floreta.

El que “no sabem” és quin problema hi veia en el comportament de l’alcaldessa de Montcada, fins el punt de demanar al seu germà i al Daniel Fernández, aleshores secretari d’organització del PSC, que hi parlessin.

“No sabem” si el jutge donarà per provat que el Fernández, a petició del Bustos, també va insistir a l’alcaldessa en canviar la qualificació de l’examen que excloïa la seva candidata. El que desconeixem és el tipus de pressions que va aguantar l’alcaldessa, abans no es va decidir a fer el tort de canviar la nota de la selecció i contractar la protegida Bustos-Fernández.

Sabem que, en detriment de la candidata formalment seleccionada, va ser contractada com a directora de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac la muller del cap del Servei de l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament de Sabadell, a la qual se li va assignar un sou anual de 52.000 euros.

També sabem que en el nostre Codi Civil d’això se’n diu tràfic d’influències:

Capítol VI. Del tràfic d’influències. Art.428 El funcionari públic o l’autoritat que influeixi en un altre funcionari públic o una altra autoritat prevalent-se de l’exercici de les facultats del seu càrrec o de qualsevol altra situació derivada de la seva relació personal o jeràrquica amb aquest darrer funcionari o amb un altre funcionari o una altra autoritat per tal d’aconseguir una resolució que li pugui generar directament o indirectament un benefici econòmic per a ell mateix o per un tercer incorrerà en les penes de presó de sis mesos a un any, multa del tant al doble del benefici perseguit o obtingut, i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un període de tres a sis anys. Si obté el benefici perseguit s’han d’imposar aquestes penes en la seva meitat superior.

Sense cap dubte, doncs, més enllà dels diferents nivells de complicitat, els regidors Manuel Bustos i Francisco Bustos, junt amb el diputat Daniel Fernández i l’alcaldessa Maria Elena Pérez van exercir tràfic d’influències.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *