SABADELL TAMBÉ RECORDARÀ EL DIA DE SANT VALENTÍ

En els EUA el dia de Sant Valentí va quedar relacionat amb la màfia. A la Viquipèdia podem llegir: “En el matí del dijous 14 de febrer del 1929, dia de Sant Valentí, cinc membres de la “Banda del Costat Nord” i dos col·laboradors més van ser alineats contra la paret en la part posterior de l’interior del garatge a 2122 North Clark Street, al barri Lincoln Park de costat nord de Chicago, i foren passats per les armes. Els assassinats van ser comesos per gàngsters suposadament de fora de la ciutat contractats per la màfia d’Al Capone”

L’atzar, carregat d’ironia, ha volgut que el mateix dia, 84 anys després, a Sabadell les trifulgues mafioses entre una dotzena de constructors acusats de suborns amb la condescendència de polítics, ha fet caure el govern local amb quatre regidors i quatre col·laboradors imputats. Sortosament els temps evolucionen, aquesta vegada per aturar una activitat mafiosa no han calgut armes, ha estat suficient l’assetjament democràtic arran de les imputacions judicials i l’acció unitària dels grups de l’oposició.

Allà quedà la banda mafiosa d’Al Capone que fou definitivament reduïda tres anys després. Esperem que aquí, amb un temps inferior, quedin clarificades les imputacions i l’abast dels càrrecs contra constructors, polítics i tècnics de l’administració pública i Sabadell pugui sortir d’aquesta crisi amb les veles turgents per comptar amb una administració municipal carregada de bones pràctiques i transparència.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *