Carta a MANUEL BUSTOS, dels grups municipals de l’oposició

Manuel,

Et fem a mans aquesta carta, en primer lloc, per lamentar la teva decisió de tornar a l’alcaldia de Sabadell ja que considerem que el millor per la ciutat, per l’Ajuntament i, en general,per la dignificació de la política, hauria estat que tots els imputats pel cas Mercuri haguéssiu dimitit. Començant per tu, que hauries de donar exemple en tant que persona que ostenta la màxima responsabilitat de la ciutat.

En tot cas, i un cop has tornat, esperem que sigui per donar compliment dels acords dels plens municipals on se us instava a tu, i a la resta de càrrecs electes imputats pel cas Mercuri, a dimitir i a cessar als càrrecs de confiança també imputats.

Més enllà de la presumpció d’innocència, que tots els grups sempre hem respectat,hi ha la coherència i l’ètica polítiques, que és des de les que nosaltres us demanem aquesta dimissió.

Amb tot, és evident que el que reflexa l’auto judicial, i atenent que estar imputat significa que hi ha indicis racionals de criminalitat i delicte, és que totes les imputacions són delites contra l’administració pública. Te’ls recordem:

-Tràfic d’influències

-Malversació de fons públics

-Prevaricació

-Omissió de persecució de delicte

Aquests quatre delictes es divideixen en nou imputacions diferents de les següents peces en que el jutge va dividir el cas:

  • Pieza nº 5: Presunto tráfico de influencias en relación con la contratación de Dª Carmina Llumà Ras como Directora del Área Territorial del Ayuntamiento de Montcada i Reixach (…).
  • Pieza nº 17: Todo lo relacionado con la instalación de la empresa Audi en el conocido como Parque Empresarial Sant Pau de Riu Sec y gestiones para que correspondiera a MELQUÍADES GARRIDO (…).
  • Pieza nº 25: Malversación de caudales públicos relacionado no sólo con la contratación de la Presidenta de la Asociación de Latinoamericanos de Sabadell que habría motivado la concesión de una subvención por importe de 25.000 € a la Fundación Privada ACSAR por la parte de la Federación de Municipios de Cataluña sino cargos no justificables efectuadas a dicha federación (…).
  • Pieza nº 26: Malversación de caudales públicos para la justificación de un viaje a Almería y gastos con un Juez(…).
  • Pieza nº 27: Todo lo relacionado con la regularidad o no de las cantidades satisfechas a LLUIS PASCUAL BACARDIT por la empresa CASSA y si se corresponde a conceptos efectivamente realizados (…).
  • Pieza nº 28: Todo lo relacionado con las eventuales irregularidades en la adjudicación del servicio de recogida y tratamiento de basuras de Sabadell finalmente adjudicadas a Smatsa-Grupo Vendex (…).
  • Pieza nº 29: Todo lo relacionado con las gestiones efectuadas ante el Consorci Audiovisual de Catalunya por parte de MANUEL BUSTOS GARRIDO en relación con el Canal Català TV. Asimismo gestiones en relación con Metropolitan TV.
  • Pieza nº 30: Gestiones de MANUEL BUSTOS GARRIDO para la retirada de denuncias de tráfico a su cónyuge ( 28 de marzo del 2012 ) e hijo de éste ( 22 de junio del 2012) (…).
  • Pieza nº 31: Todo lo relacionado con la regularidad o no de la contratación de diversas personas en el CONSELL D’OCUPACIÓ I PROMOCIÓ ECONÒMICA DEL VALLÈS OCCIDENTAL y en el CONSORCIO PARA LA GESTIÓN DE RESIDUOS DEL VALLÈS OCCIDENTAL (…).

Davant la gravetat i l’evidència d’aquestes imputacions, no ens queda més que esperar que prenguis la decisió més encertada, dimitir i fer dimitir les persones imputades pel cas Mercuri, pel bé de les sabadellenques, dels sabadellencs i de les nostres institucions.

Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU)

Grup Municipal del Partit Popular (PP)

Grup Municipal d’Entesa per Sabadell (ES)

Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV)

Grup Municipal d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *