SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

27 de febrer de 2011
0 comentaris

EL PLE DE FEBRER EXAMINA EL 2010

Ha estat un Ple àgil, sense crispacions, on s’ha aprovat normativa rellevant respecte de les llicències d’obres, el Parc Agrari, i el Pla Estratègic 2010-2014 de Cooperació i Solidaritat. En alguns apartats ha semblat que càrrecs electes del govern fan més les coses per obligació que per voluntat de servei, com s’ha mostrat en la temàtica dels menjadors escolars o en el tema de la policia municipal, afortunadament ho tenen fàcil només cal que es retirin a les pròximes eleccions municipals. Des del públic s’ha trobat a faltar la presència verbal dels portaveus d’ERC i ICV-EUiA al no intervenir fins al final de la part resolutiva.
Tal com ho he vist:

El Rei ja ha recuperat l’escorta. Efectivament, a l’entrar a la sala de Plens trobem la fotografia del personatge reial acompanyada pel retrat del flamant president de la Generalitat. La part subjectiva de les imatges em suggereix que la fotografia reial és una finestra on veiem com el Rei passa pel carrer, mentre que el President tafaneja la sala des de la finestra veïna.

Amb el vistiplau de l’acta anterior, enceten el segon punt amb la proposta d’aprovació inicial del reglament dels actes de benvinguda a la comunitat dels infants. Després de  l’exposició del ponent, la Virgínia Domínguez, de l’Entesa, manifesta la seva satisfacció per la immediatesa en elaborar la proposta, mentre que ICV-EUiA i CiU exposen la seva estranyesa pel mateix fet. Un cop el ponent ha clarificat que la rapidesa està associada amb la poca dificultat en l’elaboració, es vota. Entesa, ERC i PSC a favor, en contra PP i CiU i abstenció d’ICV-EUiA. No hi ha manera, això de la laïcitat els d’ICV-EUiA encara ho porten malament.

Els dos dictàmens dels Serveis Centrals es resolen amb rapidesa. El primer l’anuncia la presidència, sense debat es vota per unanimitat a favor de permetre l’assistència de l’actual interventora accidental al Consell Rector de l’Agència Tributària. El segon, executa part del pla d’austeritat aprovat en un ple anterior. El ponent no el defensa i immediatament intervenen els/la portaveu. La Virgínia Domínguez denuncia que succeeix allò que l’Entesa ja pronosticà arran de la política laboral del govern: amortització de places de funcionari per places laborals a l’Agència Tributària. CiU argumenta que el govern vol donar gat per llebre, on diu reduir despeses fa racionalització i no austeritat. Pel PP tot és correcte. El ponent, Joan Manau, tira pilotes fora i es remet a debats anteriors. La votació es resol amb el vot favorable del PSC i PP, l’abstenció d’ERC i d’ICV-EUiA, en contra CiU i l’Entesa.

Serveis a les Persones i Convivència aporta quatre punts al Ple. El primer vol aprovar la contractació del servei de menjador escolar per a 26 centres i 1.600 menús diaris. El ponent, en Ramon Burgués, explica en què consisteix el servei de menjador escolar (sic) i no diu res sobre el contingut de les clàusules administratives. Cal esperar a l’única intervenció des de l’oposició, la de l’Entesa,  per conèixer quelcom de les condicions en que es regirà el futur servei. Per la Virgínia Domínguez sabem que no es valora el fet de la utilització, per part del concessionari, de les instal·lacions de cuina existents, que no s’incentiva la participació d’empreses mitjanes amb la dificultat d’accedir-hi les empreses de Sabadell i alhora potenciar el consum d’aliments de proximitat, tampoc s’esperona l’extensió del servei als centres de secundària, etc. L’oponent afegeix, amb to pausat i amb un discurs positiu i clar, incloure l’augment de la qualitat durant el temps de lleure (ara, el personal de menjador són auxiliars, no monitors) i demana que les enquestes de qualitat recullin aquest aspecte perquè els pares ho puguin valorar. El ponent amb un to d’ofès (sic) acaba dient que el servei no és competència de l’Ajuntament el qual només en fa el suport legal i la legislació és la que és. El punt s’aprova amb l’abstenció de l’Entesa.

La segona proposta és aprovar definitivament les bases de les subvencions que s’atorguen des d’Educació. En Ramon Burgués explica les al·legacions presentades i com s’han recollit. ICV-EUiA agraeix el fet de ser recollida alguna de les seves esmenes i es passa a la votació favorable per unanimitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!