SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

8 de febrer de 2011
0 comentaris

EL PLE NO DEFENSA A SABADELL ? i 5 Ple de gener.

A les deu de la nit enceten l’últim tema, la moció de l’Entesa per la preservació del Bosc de Can Deu del pas del gasoducte Martorell-Figueres. ERC manifesta el seu acord però matisa que el punt més problemàtic és respectar els talussos del Ripoll on s’hi produirà un impacte irrecuperable. El PP, amb un to de lògica complaent, sentencia que tota evolució comporta un desgast del medi ambient. La intervenció dóna peu a la Carme Garcia a contestar-li que precisament no hi ha evolució sense protecció del medi ambient. Com a filosofia és molt correcte, si no fos que seguidament manifesta la impossibilitat de fer-hi alguna cosa en aquest tema.

Té cua de palla perquè la conselleria de Medi Ambient, encara a mans d’ICV-EUiA, els ha dit que no era possible un altre traçat. (Altra vegada la Montserrat Capdevila i el Sr. Bustos somriuen junts de cara a la BlackBerry) Ei! que parla CiU. El portaveu de CiU ho resumeix amb una màxima que diu molt poc a favor d’un futur alcaldable: Les institucions inferiors no podem impedir el que fan les institucions superiors. El Ricard Estrada mostra més sensibilitat, lamenta el traçat de 4,5 km pel terme da Sabadell, explica com la conselleria ha desestimat la proposta de l’Entesa de fer-lo passar pel lateral de l’A-7 i fins que la bombeta vermella l’impedeix seguir explica les gestions fetes per intentar un altre traçat.

El portaveu de l’Entesa per Sabadell deixa clara la no oposició al gasoducte i sí al traçat que significarà eliminar la vegetació en una franja de 30 m en el seu recorregut per indrets qualificats de valor forestal, agrari o ecològic-paisatgístic: Sant Julià d’Altura, el Bosc de Can Deu, la Torre d’en Turull, el Torrent de Colobrers, els boscos entre Can Moragues i Can Casamada, etc. Creuarà nombrosos sistemes fluvials: el torrent de Can Deu, el Riu Ripoll, els torrents de Can Bages i de Colobrers, el Riu Tort, el Torrent de Can Quer. L’impacte serà brutal, diu, no hi podia haver un lloc pitjor per passar. Argumenta que malgrat l’Ajuntament sigui impotent per canviar el recorregut d’una infraestructura d’aquest tipus, el fet que el Ple es manifesti en contra té un sentit d’autoestima, de fermesa en voler preservar allò que és nostre. És incomprensible, però les seves paraules parlen al buit. Amb la incorporació dels vots a favor d’ICV-EUiA i ERC, l’abstenció del PP i la posició en contra de PSC i CiU, la moció és rebutjada.

Ha estat una sessió plenària solcada per la telefonia sense fils però lleu, perquè un cop fetes les preguntes de tancament s’aixecà la sessió a les onze de la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!