SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

26 de gener de 2011
0 comentaris

L?ENTESA, EL FARCIMENT DEL PLE -1

La major part del ple es desenvolupà en un to de veu plana, amb pronúncia lenta sense nervis. En general, sols o per parelles, els components del govern s’absentaven mentalment del Ple. No sé dir si era conseqüència de temes sense gaire conflictivitat o perquè dominaven els aires renovats d’any nou, laxats per les mitges vacances. Així, la majoria del govern estava més pendent dels seus telèfons mòbils que del desenvolupament del Ple. Una activitat de missatgeria, feta tan ostentosament des de la mesa de la presidència, que ratllava la mala l’educació i el suposat bon fer de les persones situades a al capdavant del màxim òrgan democràtic de la ciutat.

A banda, ha estat un Ple tot ell pinzellat per l’Entesa per Sabadell. És a dir, sense l’Entesa aquest Ple hagués deixat moltes coses al tinter. A fer feina, allò que es diu ser-hi, l’Entesa s’emporta el gat a l’aigua. Compte! Només parlem de dues persones. És lamentable, perquè si la resta de persones de l’oposició realitzessin una activitat del mateix nivell trontollarien més coses.

Tal com ho he vist:

Hem tornat a la normalitat, el Ple és a les sis de la tarda i es repeteix l’arribada tardana de la Marisol Martínez d’ICV-EUiA. Una cosa, però, ha canviat a la sala, el Rei està més sol, només l’acompanyen els dos claus de ganxo que aguantaven la fotografia del fins ara president de la Generalitat.

Després d’aprovar l’acta anterior, el primer tema és el Reglament de protocol proposat per l’Entesa fa un any. El ponent explica com ha evolucionat el seu redactat i les aportacions fetes per l’Entesa. Tanmateix no ha acceptat la proposta de definir el protocol de la Festa Major ni la presència institucional dels portaveus al lliurament de les medalles de la ciutat. S’aprova amb la abstenció d’ICV-EUiA, CiU i el vots a favor d’Entesa, PSC i PP.

Segueix el tercer punt amb l’aprovació definitiva del Consorci Òpera a Catalunya després de desestimar les al·legacions presentades per Entesa i ICV-EUiA. El ponent, Joan Manau, del PSC, explica com amb això és formalitza la participació de la Generalitat en la realització de les òperes que , fetes des de Sabadell, recorren Catalunya. A l’Entesa li preocupa la falta de concreció en l’aportació econòmica de la Generalitat, sembla que la Generalitat participi de tot a canvi de res. El ponent no ho diu, però per la actitud es dedueix que ja ha fet prou d’aconseguir comprometre a la Generalitat fins aquí, possiblement si fa concretar més perd l’oportunitat. Remarca, però, la seva confiança en la continuïtat del conveni, malgrat el canvi de govern a la Generalitat, perquè aquesta proposta s’inicià quan el conseller Mascarell era conseller de cultura amb el president Maragall. Vots a favor PSC, PP, CiU i ERC, abstenció d’Entesa i ICV-EUiA.

El quart i dècim punt els debaten conjuntament perquè tots dos estan relacionats amb el nou Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. Així que la ponent, Montserrat Capdevila, del PSC, n’ha fet l’exposició, s’inicia un debat centrat en el canvi de l’empresa gestora del projecte. Estava previst fer-ne la realització des de Vimusa i ara es proposa passar-ho a Promoció Econòmica. L’Entesa manifesta el seu acord en el global de la proposta, lamentant que es faci amb diners destinats a la rehabilitació de la masia de Can Rull. Pel Pere Vallverdú, d’ICV-EUiA, seria convenient mantenir la proposta de Vimusa i demana un projecte funcional, alhora qüestiona la primera fase per no incloure les oficines de promoció econòmica. Afirma que tot plegat serà un simple lloguer de naus a baix preu. La Montserrat Capdevila, amb una duresa desproporcionada amb el to del debat, li diu al Pere Vallverdú que si assistissin a les informatives (només hi havia l’Entesa) sabrien el perquè del canvi i ara no faria comentaris fora de lloc. La rèplica del Pere Vallverdú és decebedora, perquè fa palesa la manca de coordinació entre els representants d’ICV-EUiA, respon que ell no és qui ha d’assistir-hi però que sempre hi va la representant del seu grup,  la Montserrat Capdevila ho nega tot movent el cap. CiU insisteix, demana el perquè del canvi de promotor i el portaveu del PSC, en Juan Carlos Sánchez, afegeix que per criteri cada departament gestiona les seves obres i alhora, en aquests moments Vimusa té dificultats per demanar més crèdit. Finalment el dictamen s’aprova amb les abstencions d’ICV-EUiA i CiU. Seguidament es passa al següent tema i sense debat s’aproven els manuals d’actuació davant de sismes, accidents químics i transport de matèries perilloses, amb l’abstenció de CiU.

S’enceta el debat de les propostes de Serveis de les persones, on per unanimitat es dóna el vistiplau a les bases de les subvencions del departament de Salut i a les destinades a les activitats en matèria d’Igualtat Dona-Home. Aquestes últimes amb l’abstenció de CiU. El punt vuitè, també modifica les bases per les subvencions de projectes de cooperació. L’exposa la Concepción Manzano, del PSC, que justificà l’increment de la puntuació proposada per a merèixer una subvenció. S’aprova també amb l’abstenció de CiU.

Amb el punt novè comencen els tres dictàmens de Territori (un d’ells tractat anteriorment). En Juan Carlos Sánchez explica amb detall les possibilitats del Pla Director del Jaciment Arqueològic de Sant Pau de Riu-Sec. (La tinenta d’alcalde, Montserrat Capdevila, rep un missatge a la seva BlackBerry i ostensiblement es posa molt contenta) Esmenta com es resolen les dues al·legacions presentades, una d’elles de l’Entesa, i destaca la col·laboració acordada amb la UAB. La Virgínia Domínguez exposa els objectius de les esmenes proposades i anuncia el seu vot favorable. El PP agraeix als promotors la col·laboració en la recuperació del jaciment i Carme Garcia, portaveu d’ICV-EUiA, felicita a l’Entesa per les esmenes proposades i demana les mesures per a garantir la seguretat de l’indret. CiU ni piu. (La Montserrat Capdevila, capficada en respondre el missatge) En Juan Carlos Sánchez matisa que encara no està confirmat si serà un jaciment de referència supramunicipal. (La Montserrat Capdevila per segona vegada, es mira l’aparell, rialleja lleument i ho comenta a cau d’orella amb el Sr.Bustos, que també somriu) Mentre, el ponent continua la seva exposició i la clou amb un reconeixement de la feina feta anteriorment pel fins quatre dies abans comissionat de patrimoni, Isaac Álvarez. S’aprova per unanimitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!