FEST’ARRIÀ 2006 20 anys de lluïta

Un dia inolvidable… aniversari del Casal d’Arrià – Bressol de Catalunya

Hi han dies que tenen un aspect molt fort en la vida dels essers humans. Un naixement, un casament, undia durant el qual s’aconsegueix a complir un objectiu particular…Clar, pels que no entennen qué vol dir tenir un ideal i defensar idees la cosa podria semblar ilogica… Gràcies a homes com Enric, entenem que aquestes coses per les quals s’ha de lluïtar son impressendibles.

Gràcies doncs a Enric primer, però no descuidem tanmateix aquests cantautors que no van dubtar a fer el desplaçament fins i tot si representava, per alguns, millers de kilometres…parlo aqui de la Franca Masu que ens ha delectat de la seva veu, a la vegada suau i potent. Milers de kilometres pel mestre Biel Majoral i el seu fill, una parella d’artiste al sentit més real del terme. Per alguns, uns centenas de kilometres els separaven de Rià, pel notre amic Pau Alabajos per exemple, que ens ha fet compartir el seu pensament molt ric i savi, un moment ple d’emocions quan canta "línia 1" una denuncia del govern Valencià, poc preocupat per la vida quotidiana del poble…o de la vida tot simplement (cosa molt rar: una lucidesa tant aguda a 23 anys). I també per part meva el somni d’haver pugut esser aquest jove si la guerra i la dictadura no havia fet desplaçar-se els meus avanpassats…Miquel Pujadó amb la seva "Hecatombola", cancó que més em va marcar per la seva justesa en els mots…

Els nostre companys Pere Figueres finalment i la seva tendresa quan parla de la seva Terra… nostra terra la que ens fa tremolar i ens emociona… Emocionnat… ho era el notre president de Casal d’Arrià, al moment de separar-se. I res de més normal, era un dia especial per ell…però per a nosaltres també perqué erem junts i units darrera una mateixa cultura i llengua…la del comte Guifred, la de la nostra Catalunya nord que estimem tant…

Gràcies a tots

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *