Regressions

Reflexions amb dades

13 de setembre de 2014
2 comentaris

La nostra diada i la “de tots”, vistes des de Twitter

Els unionistes exigeixen que se’ls doni el mateix tractament informatiu que es dona a l’independentisme. Argumenten, per exemple, que els líders de Societat Civil Catalana (sic), que va organitzar l’esdeveniment de Tarragona, haurien de tenir el mateix tractament que la Carme Forcadell i la Muriel Casals (als medis catalans, s’entén: als espanyols, com no podria ser d’altra manera, ja està be que no hi surtin separatistes).

M’ha estranyat molt, doncs, que no hagin posat el crit al cel per la manca d’equilibri d’aquest estudi de la gent de l’IFISC (resenyat, entre d’altres, a El País i Vilaweb) sobre com les piulades dels usuaris de Twitter dibuixen la V.

De fet, l’estudi era molt semblant a un altre que van fer l’any passat amb motiu de la Via, coincidint amb una visita meva a l’IFISC per impartir uns cursos. Enguany, doncs, vaig decidir fer jo també l’estudi de les piulades. A diferència de la gent de l’IFISC, però, i anticipant l’interès que tindria comparar les dues convocatòries (Barcelona i Tarragona) amb aquest mètode objectiu, vaig resseguir les piulades etiquetades amb etiquetes sobiranistes (#11S2014, #9N2014, #Diada2014, #UnitsPel9N, etc.) i, per separat, les etiquetades amb etiquetes unionistes (#RecuperenElSeny, #RecuperemLaSenyera, #11STarragona, #DiadaDeTots, etc.).

A les gràfiques de sota hi teniu, en groc, les piulades sobiranistes i, en verd, les unionistes, a Barcelona i a Tarragona durant l’11 de setembre (tot a la mateixa escala). Al tanto que, fins i tot a Tarragona, n’hi ha més de grogues que de verdes…

La nostra diada i la "de tots", des de Twitter

  1. Vaja! A Tarragona hi havia mes sobiranistes que no van poder anar a Barcelona que unionistes, que s’hi van desplaçar expressament de tot el territori. Fractura social? Si us plau…
    És clar que tot aixo és assumint que tothom té el mateix perfil d’us de xarxes socials. Quantes piulades son, en total?

    1. És clar, si es vol comparar quantitativament s’ha d’assumir que sobiranistes i unionistes piulen per igual. En total es van enregistrar, si recordo bé, vora 180.000 piulades però només un 1% si fa no fa (unes 1.800) estaven geolocalitzades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!