Regressions

Reflexions amb dades

25 de setembre de 2014
0 comentaris

Cau en picat la inversió estrangera a Catalunya… no, calla: tampoc!

Els il·lustrats de Convivencia Cívica Catalana han elaborat (i els de Sociedad Civil Catalana han escampat, amb l’ajuda de mitjans afins al Régimen) un informe on alerten que “La inversión extranjera en Cataluña se hunde a medida que se acerca el 9N”. Les dades són les dades: si fos cert, potser valdria la pena tenir-ho present (o potser no però vaja…).

cronica

Segons les dades de l’Idescat (que, de fet, són les dades del Ministerio espanyol) és cert que sembla que les inversions al Principat hagin caigut en el que va d’any. Però també és cert que: (1) són dades provisionals; (2) les inversions haurien caigut, si es confirmessin les dades, a tot el Reino. Un indicador més convincent de que realment hi ha hagut una fuga d’inversions per por de la consulta seria, si de cas, una caiguda del la inversió al Principat respecte la inversió al Reino. Mirem doncs les dades històriques del percentatge de tota la inversió estrangera al Reino que correspon al Principat.

percentatge_cat_esVeiem clarament que aquesta quantitat fluctua moltíssim d’any en any (raó, per si sola, per no fer-li gaire cas) i que, si es confirmessin les dades per enguany, el 2014 hauria estat un any relativament baix però no anormalment baix. Seria semblant, per exemple, al 2011, al 2009 o al 2003, i millor que el 2008, el 2007 o el 2000. Bé doncs, aquest és el nivell del “fear mongering” de l’unionisme: estem tots els catalans cagats de por.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!