Regressions

Reflexions amb dades

28 de novembre de 2015
0 comentaris

Idea per desencallar la investidura del President

Tinc una idea “loca”: Junts pel Sí i la CUP es comprometen a investir president el 21 de desembre a Mas o Junqueras, segons si Convergència o ERC, respectivament, treuen més vots el 20.

Crec que la proposta té una sèrie d’avantatges sobre el dilema (perillosísim, em sembla, per l’independentisme) que tenim sobre la taula: Mas o març. Primer, dóna la paraula a la gent i, per tant, treu la pressió dels partits. Segon, i per la mateixa raó, treu el poder de veto als partits (a la CUP el poder de vetar Mas, i a Convergència el poder de vetar qualsevol altre candidat). Tercer, si algú no accepta el tracte queda retratat. I finalment, el millor: segrestem unes eleccions espanyoles (on, arribats a aquest punt, potser no s’hi hauria de presentar cap partit independentista) i les convertim en la segona volta de les plebiscitàries per triar qui serà el primer President de la República Catalana.

Què us sembla? D’acord, és un estirabot… però sembla que la cosa anirà per aquí de totes maneres: una victòria àmplia de Convergència a les espanyoles faria més complicat el veto de la CUP, i una victòria d’ERC posaria Mas contra les cordes. Doncs ja posats…

Unes reflexions finals:

Cupaires (Convergents, si us plau, no llegiu aquest tros). Imagineu-vos la cara que se li quedaria al Mas si sortís l’Anna Gabriel dient: “D’acord, investirem Mas… (pausa dramàtica) sempre i quan es compleixin dues condicions: que tregui més vots que ERC a la segona volta de les eleccions plebiscitàries, que se celebraran el 20D, i que accepti investir Junqueras si ERC treu més vots que Convergència”. Què pot passar? Si anem al març, la millor situació que podem esperar és que ERC i Convergència vagin separats, que guanyi ERC i tothom s’avingui a tenir un president independentista i social-demòcrata. No és el mateix? Per què esperar al març? Especialment quan sabem que el Camamilla Party i la caverna d’aquí faran mans i mànigues per carregar-nos el mort del fracàs… després de més de 30 anys de majoria absoluta CyU+ERC al parlament!

Convergents (Cupaires, si us plau, no llegiu aquest tros). Aquests de la CUP són quatre perro-flautes… bé, això els que no són del CNI. Si se’ls gira la pinça i voten que no, anem a març, sense ERC i amb el cabreig i el cansament de la gent pel fracàs de la negociació. No diuen que són tan assemblearis? No podran dir que no a una proposta que dóna la veu a la gent. I, ben mirat, qui no voldrà que Mas lideri el procés? Si totes les enquestes ens donen més vots el 20D que a ERC!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!