Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Viêt Nam-54 ètnies

Visita al Museu Etnològic a Hâ Noi
Dissabte, 23 de setembre 2006.

Avui toca visitar museus i el primer de tots és el Museu Etnològic. Està lluny del centre, a l’est, a l’avinguda Nguyên Vàn Huyên. És un edifici modern que va ser finançat per l’Estat francès i al darrera hi ha una extensió de parc molt gran on es poden veure cases i edificis de les diferents ètnies que viuen a Viêt Nam. També es poden admirar ficus grans i superbs; bambú; plàtans; flors exhuberants. Vaig veure tres sessions de fotografies clàssiques dels nuvis després del seu casament. És el lloc preferit per els joves per fer-se les fotos oficials ….. La veritat és que és un goig passejar per aquest parc del Museu i entrar en les diferents cases comunals o familiars dels pobles del país.

Recomanaria als viatgers que no tinguin molts díes per perdre’s a Viêt Nam de visitar aquest museu, ja que podràn veure i conéixer els costums, la cultura, l’art i fins i tot el temps de l’hambruna després de les guerres que es pot copsar veient còpies fidedignes de les botigues on podíen anar a canviar els vals de racionament per menjar.

La fotografia de la casa que podeu veure correspon a la regió de Kun Tum, al centre de Viêt Nam i és la casa comunal d’un poble de l’ètnia Xo Dang. Avui en dia hi han 127.148 persones d’aquesta ètnia i parlen la llengua dita sedang, que té l’alfabet llatí.

Tal com he dit al principi el país té 54 ètnies. La més important, la dominant, és la viêt o kinh. Són 65.800.000 persones en tot el país.

Una altra ètnia és els Hmông. Són unes 800.000 persones i viuen a les muntanyes, al nord de Hâ Noi, a la frontera amb Xina, regió del Yunnan. Els viatgers que visitin Sapa, es trobaràn aquests grups de persones. Hi han hmông blancs, xinesos, vermells, negres, verds. Els seus vestits són brillants de molts colors i anar a veure’ls en un dia de mercat a les muntanyes és tota una experiència.

Els Thai també és una ètnia prou important amb més de 1.300.000 persones. Viuen majoritàriament al nordest a les províncies de Son La, Hoa Binh i la seva llengua és el thai. Ténen el seu sistema d’escriptura en sanscrit.

Pots passar-te tot un matí admirant les diferents cultures de tots aquests pobles, encara existents avui , amb la seva pròpia llengua i fets culturals tant i tant diferents.
Et trobes amb molts estudiants fent treballs. Vaig parlar amb una professora. És una assignatura molt important aprendre a conéixer el país, les seves ètnies i cultures i els tenen un respecte molt gran. Em recomana molt d’anar a visitar els pobles de les muntanyes del nord i del centre.
Fins is tot hi ha possibilitat de viure amb una família i conéixer la seva forma de viure. El museu està molt ben organitzat i crec sincerament que és una visita del tot obligada durant l’estada a Hâ Noi.

Faig un dinar ràpid al mateix carrer, novament al centre.
Un Pho Bo, sopa amb trocets de carn de bou i diferents verdures juntament amb la pasta d’arròs. Una bona cervesa Halida i aquests platanets petits tant bons.

Vaig a visitar el Museu de les Beaux Arts. Però això serà en un proper bloc. Mentrestant descanso una mica al costat del llac Hom Kien i llegeixo una mica més sobre Confuci.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.