Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Viatjar: per quin motiu ?

Publicat el 11 de març de 2009 per rginer

Tinc ja enllestit el viatge per aquesta tardor. Quatre paísos del sudest asiàtic. Una llarga estada. M’he fet aquesta pregunta moltes vegades. Ja de petita, viatjava en la meva imaginació, jo des del terrat de casa amb un amic que era al seu terrat, i tots dos ens imaginàvem viatges llargs plens d’aventures.
Curiositat per conèixer i també perque els països, els llocs són allà. Cercar la llibertat. Veure com viuen els altres pobles. Com treballen. Com descansen. Com s’organitzen. Aprendre llengües i ser en mig de la gent. Llibres, poesia, contes, llegendes, mites, història. Preguntar. Jugar amb els infants. Menjar diferent. Sensacions de perill. Olors. Respirar. Mantenir contactes amb gent que has conegut, has parlat. Aprendre. Conèixer la realitat. Observar. Fotografiar llocs increïbles; monuments únics; natura; flors en tota la seva exhuberància; fauna diversa; camps d’arròs, de te, de cafè; boscs immensos; rius amb vida; temples. Mars oberts. Illes. 
Contrasts; cultures diferents. Injustícies. Drets humans. Lluita.
Pots haver vist reportatges, fotografíes, pel.lícules, llegir llibres,  però quan ets davant o en el lloc, res a veure.
Al llarg de la meva vida he viatjat bastant. Viatjar també vol dir conèixer el teu propi país, caminant, amb tren, autobus, bicicleta, barco. Després ja travesses la frontera, no gaire lluny, però poc a poc la curiositat pot més i continues per cercar nous destins.
Escoltar i parlar amb la gent, aquesta és la raó principal de viatjar i no cal anar molt lluny. Quan tornes a casa, el bagul és ple d’experiències, records, saviesa. Tornes després d’un curs de coneixements de la vida amb tota la seva plenitud.
Birmània, Thailàndia, Laos, Vietnam …….   Autobus, avions, barco, pobles, gent, infants, rius, mar, camps de refugiats, clínica, hospital, temples, silencis, olors i la badia de Halong ….. fí del viatge abans de tornar a casa.
Aquesta fotografia correspòn a una joguina feta per infants al sudest asiàtic, a Laos. Amb la crosta de la síndria pintada de terra vermella i amb fustetes de bambú, s’han fet un cotxe últim model que els permet jugar i somiar.


  1. És clar que hi ha viatges i viatges. Els teus no son d’aquells de “si avui és dimarts, això és Bélgica”. Tal com crec que ho entens, viatjar és canviar el decorat de fons perquè al mirar-nos ressaltem, canviar l’escenari perquè aparegui el personatge autèntic.

  2. El millor cotxe que he vist en mots d’anys, és preciós. Ja ens contaràs coses del viatge…Tots els preparatius són també viatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.