Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Une flûte enchantée – Comiat de’n Peter Brook – Grec’11

Publicat el 12 de juny de 2011 per rginer

Peter Brook ha deixat, ha marxat del seu teatre de Les Bouffes du Nord, i el seu comiat, ha estat una versió lliure, teatre, de La Flauta Màgica de W.A. Mozart.

Sí, jo vaig ser a la representació de La tragèdia de Carmen, al Palau de l’Agricultura, un antic pavelló de l’Exposició de l’any 1929 convertit en un magatzem, i que ell va descobrir, i va voler, i va insistir, que era en aquell espai on volia representar la seva Carmen. L’any 1985 es va inaugurar oficialment aquest espai, Mercat de les Flors, amb la representació del ‘Mahabarata’ dirigida per el mateix Peter Brook i una gran cúpula de 12 metres de diàmetre per donar la benvinguda als espectadors, obra del gran Miquel Barceló.

Sí, jo també hi era i vaig escollir veure-la d’una tirada, un dissabte. Fent cua ja a les dues del migdia i no vaig sortir del teatre fins ben bé les quatre de la matinada.
He estat i sóc una fidel espectadora de totes les obres de’n Peter Brook, les que he pogut veure, a Barcelona o a Salt.

I la meva amiga M. va fer un esforç fent cues per poder anar a veure el proper dissabte aquesta flauta màgica, premi Molière a França.
Com sempre, intèrprets joves, de diferents nacionalitats. Improvisen, juguen, exploren noves formes, riuen, canten, interpreten, en un bosc de pals de bambú i sobre una catifa, com sempre, descalços.
Brook ens explica el seu conte, la ‘seva’ flauta màgica i no sé res més.
El dia 18 de juny, el proper dissabte, no seré amb la mare el dia del seu aniversari, però en el fons sí que seré al seu costat admirant una vegada més teatre del pur, i escoltant una música inigualable de’n W.A.Mozart, i escoltant les paraules dites per els actors, actrius, i cantants en diferents llengües.

He trobat aquest petit video, de comiat d’aquesta flauta màgica que de ben segur ens ferà fer volar els somnis i la imaginació.

http://youtu.be/ZJLmCDWQyDw


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.