Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Tê’t – Any Nou a Viêt Nam – Any del búfal

Publicat el 26 de gener de 2009 per rginer

Del 25 al 27 de gener 2009, es celebra el nou any Llunar dels vietnamites ( a Xina el celebren del 26 al 29); enguany és l’any del búfal. En el meu bloc ja he explicat aquestes celebracions durant els dos díes i els preparatius la setmana anterior; només heu d’anar a la categoria de ‘ Festa del Tet – Menjar – Beure ‘.
Els vietnamites, a l’igual que altres països del sudest asiàtic o Corea, per exemple, no celebren mai els aniversaris. El primer dia del Tet és l’aniversari dels més de 86.000.000 mil.lions de persones que viuen a Viêt Nam i els altres mil.lions que viuen fora del seu país. Els desitjos són nombrosos. En la fotografia podeu veure l’arbre que tots han de tenir dins a casa; en aquest cas és un ‘ Hoa Mai’ un albercoquer en flor. Es poden veure papers escrits a mà dels desitjos que entre tota la família s’escriuen per tot l’any. Una semana abans, els carrers són plens d’aquests arbusts; albercoquers, presseguers, tarongers  en flor.
L’any del búfal simbolitza paciència i treball. Aquest any serà un període lent, amb un progrés continuat i ferm en el que s’han d’assolir les fites amb paciència; un any perfecte per els científics. És el simbol tradicional de la primavera i l’agricultura, per la seva associació en llaurar el camp i gaudir del fang i l’aigua. Els nascuts en aquest any són persones que posseixen aquests trets singulars del búfal; plàcids, constants, estables, però també molt tossuts i irritables si les coses no els van bé. Les hores millors del dia són entre la 1 i les 3 de la matinada, que és quan el búfal menja per preparar-se anar al camp a treballar amb el pagès.

Ch’uc Mù’ng Nàm Mói Ky Suu – Feliç Any Nou del búfal
és el meu desig per a tots els blocaires durant aquest any ; placidesa, treball, paciència, constància. 
1949 – 1961 – 1973 – 1985 – 1997 – 2009. Aquests són els anys del búfal. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.