Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Stand By – Crit d’alerta

Publicat el 12 de juny de 2008 per rginer
Continúa la ceguesa i la indiferència dels països lliures, de les Nacions Unides; és evident que només les organitzacions civils arreu del món i els birmans que són a l’exili, i els  que no han pogut marxar, utilitzen la seva llibertat per promoure la llibertat de Birmània.
Però la realitat segueix éssent la mateixa desde fa anys, mesos, setmanes i ara, encara més greu per les morts i i víctimes del cicló del propassat dia 2 de maig.
Xina continúa exergint el seu veto en el Consell de Seguretat de les Nacionas Unides; les multinacionals encapçalades per TOTAL i Chevron van pagant mil.lions i mil.lions a la Junta del General Than Shwe; els ajuts ‘oficials’ són distribuïts per la Junta; cal llegir els articles escrits dins la mateixa Birmània per en Jordi Corachan del diari El Periódico,  per entendre i saber el què passa; com també tota la informació que ens faciliten els grups arreu del món que promouen la obertura de les fronteres als cooperants i la llibertat per el país; els ajuts  directament on fan falta; les denúncies dels camps de refugiats; els negocis de la ‘dirty list’ d’empreses amb la Junta; el genocidi poc a poc i constant dels pobles tribals del país; el deixar morir als seus súbdits; no recuperar els cossos ja putrefactes de la gent desapareguda …  tantes i tantes coses.
Avui fa 12 anys i 232 díes que Daw Ang San Suu Kyi està empresonada.

El proper dia 19 de juny serà el seu aniversari, 63 anys. Hi hauràn manifestacions arreu del món. Per més informacions us adreço al link de Birmània per la Pau  www.birmaniaporlapaz.org/ que forma part de la xarxa mundial d’aquesta organització que lluita per la llibertat del país i d’aquesta dona que amb la seva lluita no violenta contra uns genocides cruels, no vol marxar i segueix estant al costat del seu poble.
Avui llegeixo que la Ciutat de Dundee li ha concedit el nomenament de ‘Freedom of the City of Dundee’, en reconeixement per la seva lluita no violenta i la seva fortalesa per aconseguir la llibertat i la democràcia per el seu poble.
Recordeu, l’únic Premi Nobel de la Pau, que està empresonada.
Torno a penjar un acudit de The Irrawaddy.  La resposta del món davant tanta injustícia, crueltat i misèries humanes condensat en una samarreta de regal. 
Més irònic no pot ser, molt, però molt.
Les paraules que podem escoltar en el video del l’anterior post en l’actució d’U2:
Please stand by – Si us plau cal estar alerta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.