Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Somriures

Publicat el 25 d'agost de 2007 per rginer

Davant l’allau d’articles, opinions, forums que aparèixen publicats en els diferents diaris del món ( EE.UU., U.K., Austràlia, Nova Zelanda, Canada i molts més ) estic fent un recull dels que crec són importants i interessants, per poder rebatre, cosa molt fàcil, no cal dir-ho, a les manifestacions fetes fa uns díes per el senyor Bush comparant la guerra a l’Irak amb Viêt Nam.

Però jo avui decideixo penjar aquest somriure de timidesa d’una adolescent de Viêt Nam, regió de Yên Bài, al nord de Hà Nôi, perque és el que m’ha dit el Dr Nhan del Hue Medical College: ‘Hem de mantenir els somriures dels infants’.
””En un post anterior us vaig escriure que mitjançant uns amics que són ara viatjant per el país, els vaig entregar un sobre amb una donació per ser lliurat al Dr Nhan del Hue College Hospital, on hi han molts infants amb deformacions físiques i psíquiques a conseqüència de l’aspersió de la dioxina, coneguda com agent orange, durant la guerra i que encara avui en pateixen les conseqüències.

Com enviar els diners per transferència bancària havia de pagar una comisió indecent i ignomiosa, aquesta ha estat la manera més real i ràpida de fer-ho.

He rebut ja notícies. El Dr. Nhan va anar a l’hotel, va parlar amb els meus amics, va rebre la meva donació i d’altres que els meus amics també van fer, i van afegir-hi alguns regalets per els infants.

M’ha enviat un correu electrònic amb unes paraules dolces, d’agraïment i m’ha enviat un rebut a nom meu, amb l’import de la donació; on anirà destinada; signat i amb el segell oficial de l’Hospital.
El destí d’aquests diners ens serà informat via pàgina web de l’hospital, amb les fotografíes dels infants que hauràn pogut ser operats o per una rehabilitació i poder així facilitar una existència amb una millor qualitat de vida a tots aquests infants, víctimes innocents de la crueltat dels adults.

‘Cregui’m amb aquesta donació, els nostres infants tindràn més oportunitats per somriure al llarg de la seva vida’.
Nguyen Viet Nhan, MD.PhD.
Cap de OGCDC (Office of Genetic Counseling and disabled children)
Cap del Departament de Genètica
Hue College of Medicine and Pharmacy, Viêt Nam.
””


  1. Els infants i el seu somriure. És magnífic que hi puguis col·laborar…I fastigós l’assumpte de la dioxina, l’agent orange. Un somriure surt d’un lloc impagable. Bona vesprada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.