Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Signatures – Cam’on

Publicat el 11 de juny de 2007 per rginer
Gràcies per tots aquells que heu signat perque es faci justícia.
Mr Landis de l’associació ‘ Britain-Vietnamese Friendship’ promotor i cap visible del suport internacional perque aquest judici es pogués dur a terme va ser present a Hà Nôi en una conferència de premsa amb els afectats per l’herbicida orange que es presentaràn a New York el proper dia 18 de juny.
Paradoxalment, el President de Viêt Nam, farà la primera visita a EE.UU. i serà rebut per el senyor Bush, el dia 22 de juny.

”Nguyen Van Quy és una de les persones que es presentarà com a part afectada en el judici. Té 52 anys i va patir el bombardeig de l’herbicida orange l’any 1972. ‘Tots els arbres mil.lenaris es van quedar sense fulles, despullats. No podíem trobar aliments i vam acabar en un camp de presoners. Però el pitjor encara havia d’arribar’.

Quy té càncer d’estomac, i insuficiència hepàtica i pulmonar. El seu primer fill va nèixer mort, un altre fill de 20 anys és paraplègic i la seva filla de 18 anys és sordomuda i amb una deficiència mental considerable.
Amb altres afectats, i membres de la VAVA ( Associació vietnamita de les víctimes de l’agent orange/dioxina) ha marxat ja a EE.UU. per aconseguir que es faci justícia i rebre les compensacions per els danys causats. L’acusació va dirigida a 37 empreses químiques ( Dow Chemical i Monsanto incloses ). Els afectats: més de 3.000.000 de persones a Viêt Nam.

L’AVA té el suport de les Associacions de veterans de guerra dels EE.UU., Austràlia, Canada, Nova Zelanda i Korea del Sud.

Els soldats americans afectats ja han rebut compensacions per un valor de 180 mil.lions de dòlars.
L’any passat, Korea del Sud, va guanyar als tribunals el reconeixement del dany causat i compensacions per part de Monsanto i Dow Chemical.

Un antic Ministre de la Salut de Vièt Nam ha manifestat :
‘Som un país pobre, davant d’empreses amb un potencial econòmic enorme. Hem lliurat i perdut moltes batalles amb els americans, però nosaltres vam guanyar la guerra.
Ara és el mateix. Partim d’una bona posició, però serà difícil, molt difícil. Políticament ja hem guanyat’.

Hi estic totalment d’acord. Encara hi ha temps de signar, si
penseu que ho heu de fer – www.petitiononline.com/AOVN.

En aquesta fotografia voldria reflectir les dues generacions; l’àvia que va patir tots els horros de la guerra i el somriure de confiança en el futur del seu nét.
Mercat del peix a Nha Trang, zona molt castigada per aquest monstre demolidor que es diu ‘agent orange/dioxina’.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.