Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Senyor Puig: A mi també em pot investigar

Publicat el 16 de juny de 2011 per rginer

He escoltat les manifestacions del senyor Puig i veritablement sembla que hagi descobert la ‘sopa del lloro’. Recordo com el seu grup polític va denunciar una i una altra vegada la permisivitat de l’Ajuntament en deixar entrar a grups de fora del país que eren els que organitzàven els aldarulls una i una altra vegada. La ‘guerrilla urbana’ com ha manifestat el senyor Puig avui. Una mala imatge per Barcelona i Catalunya.

També he escoltat que vol endegar una investigació per presumptes calúmnies contra el senyor Arcadi Oliveres perque ha manifestat que en les manifestacions de fa uns 8 o 9 anys contra la globalització, el fons monetari i el G-8, persones pagades per la policia o ves a saber si grups econòmics, o partits polítics, organitzàven aldarulls, provocacions i trencàven vitrines i aparadors de les botigues del Passeig de Gràcia. Grups anti-sistema abans, ara indignats o acampats. En el que va passar a la Ciutadella les actuacions d’aquesta gent no ha estat gaire diferent.

Bé, jo hi era en aquestes manifestacions de fa 8 o 9 anys. Em van dir que al final de la manifestació començàven a aparèixer gent violenta que volia utilitzar la força. Juntament amb gent, bona gent, pacífica, vam organitzar un cordó davant de les botigues del Passeig de Gràcia. Els provocadors amb bats i barres de ferro es van apropar. La majoria amb la cara coberta. Un d’ells va venir directament envers la meva persona i va aixecar el bat. Amb el dit de la meva mà assenyalant als seus ulls li vaig dir: Ets tant valent que em fotràs un cop de porra al cap ? No veus que tinc l’edat de la teva mare o la teva àvia ? Així és com et guanyes uns dinerons ? La policia és al costat, a la Rambla de Catalunya i no fa res. Sense ordres per apaivagar els aldarulls i defensar a la gent, a la societat civil.

Ens van insultar, ens van escupir i vaig sentir les paraules més greus contra la llibertat de l’individu que mai he escoltat.
Finalment, en veure que no ens movíem, van marxar, però abans van poder trencar vidres i aparadors d’una botiga més avall d’on erem i que no tenia protecció ‘civil’.
En aquells anys no hi havia ni Twitter ni càmeres digitals, ni videos domèstics.

Avui he pogut veure a You Tube un video on es poden veure aquests individus, un d’ells amb un ‘pinganillo’ i que van començar a organitzar aldarulls ben aviat el matí del dia d’ahir.
Evidentment no puc afirmar ni confirmar (no hi era), i el senyor Arcadi Oliveres tampoc, i així ho ha manifestat, que aquests individus siguin uns professionals i facin el mateix. Només sé, el que he vist a les imatges, que els Mossos d’Esquadra, protegeixen aquests individus perque puguin marxar tranquil.lament, ja que la gent els havia reconegut com a responsables dels aldarulls.

Senyor Puig sap perfectament que aquesta gent existeix, els infiltrats són sempre presents en qualsevol manifestació. No és una ‘nova guerrilla urbana’. Ja fa temps, anys, que van i venen a la nostra Ciutat.
Només un petit apunt …. Tothom sabia i es va informar abastament que els indignats seríen al Parlament. No hi havia millor manera per protegir als nostres diputats i al President de la Generalitat i a la Presidenta del Parlament ? Quan ens visita el Borbó, bé que s’organitza un dispositiu bestial i no entra ningú.
Si us plau, accepti les discrepàncies a la seva gestió i no s’ampari en unes paraules explicatives del senyor Oliveres fora de context !! I informi al poble qui són aquests provocadors, aquests violents, aquests bèsties, amb noms i cognoms, procedència, professió, nacionalitat i si pot ser, la seva afiliació a partits polìtics. Mai, mai han publicat els noms i cognoms, ni ara, ni en el passat.

També començarà a investigar-me per calúmnies per el que he escrit en aquest post?


  1. Calen aquests testimonis que no són a cap llibre d’història perquè no s’oblidi com funciona “el món de la protesta” de profunditat.
    Gràcies per compartir la teva experiència, així els més joves que també fa temps que ho veiem no ens sentim sols i sabem que és la rutina de la policia política.

  2. De les teves paraules, i en especial d’allò que dius que vas fer en una mani fa anys,  interpreto que ets una persona que cerca la justícia i la pau. Per això m’he decidit a comentar el teu article, perquè no dubto de la teva bona fe. I per aquest motiu em sobta que no intentis contrastar informacions quan dius “que els Mossos d’Esquadra, protegeixen aquests individus perque puguin marxar tranquil.lament, ja que la gent els havia reconegut com a responsables dels aldarulls”. No va ser així. La gent els havia reconegut com a Mossos (“secretes”, els hi diuen) no pas com a responsables d’aldarulls. No hi ha ni una sola imatge d’aquests fent cap mena de violència. Les cares dels que insultaven, escopien, agredien i robaven (sí, portafolis, abrics,…) es veuen bé i no són les que surten al vídeo (tallat i retocat, a més a més). I saps què et dic, que quan la causa és justa no cal inventar-se mentides. Això deslegitima el moviment (molt necessari, d’altra banda). Jo estic molt indignat i reclamo una democràcia real…però no a través d’aquests mitjans. Pregunta’t perquè no hi van haver persones què, com tu aquell dia, es posessin davant dels violents per impedir-los atacar, insultar, agredir,…Sí, aquest “moviment” necessita gent com tu i no pas els que l’altre dia es mostraren tant violents. Mentre no sigui així no els tornaré a donar el meu suport. Salutacions cordials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.