Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Sense notícies de Bangkok – Actualització

Publicat el 14 d'abril de 2010 per rginer


ÚLTIMA HORA :
L’apunt que vaig deixar el propassat dia 23 d’abril, encara és actual, però amb una diferència; el govern i el primer ministre NO volen negociar amb els camises vermelles.     http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/165948

Última hora: El que em pensava; més de 40.000 camises vermelles s’han traslladat del centre històric al centre financer de Bangkok, Rachadumri Road, on es troben els grans hotels i les botigues de luxe i manifesten la seva intenció d’acampar i resistir fins el final. Els partidaris del govern del primer ministre Abhisit han començat a arribar a la Ciutat, i l’enfrontament entre la gent de ben segur es produirà. Les notícies tornen a la premsa, Reuters, BBC, Indonèsia, però dissimulades, no de primera plana. De l’exèrcit ningún en diu res. La festa de l’any nou s’ha acabat.

He llegit ara fa uns minuts un article d’una periodista del New York Times, corresponsal a Hong Kong: Els manifestants es diverteixen, el govern està a la corda fluixa i l’exèrcit s’ho pensa.
Aclariment: Avui es celebra l’any nou a Tailàndia com també a Birmània. Però, malgrat tot, el silenci és ben evident i una empresa turística potent com la francesa Accor ja ha manifestat que les reserves que teníen del 80% han baixat a un 30% com a molt.

No ho veig clar.
Ni ahir ni avui  no ha estat possible  rebre informació des de Bangkok, ni llegir notícies de la BBC, i altres mitjans de comunicació. Els diaris de Viêt Nam tampoc en diuen res. Un silenci força sospitós.
Alguna cosa està passant i de ben segur les comunicacions han estat censurades, tallades, o no ho sé pas. 
La mort de 21 persones en els últims aldarulls dels camises vermelles enfrontats amb la policia, han fet trontollar els estaments politics del país, i sobretot els generals s’han començat a moure. Ja fa molts anys que Tailàndia és una dictadura militar ‘tova’, i el seu domini en front els seus veïns és inqüestionable. 

El primer ministre sembla que dimitirà i hi hauràn eleccions, però m’han dit que no vol marxar, no vol deixar el poder, i existeixen certes divisions entre l’exèrcit i els poders econòmics.  Els camises grogues no s’han vist en aquestes últimes setmanes.
Després de la meva estada en aquest país, lluny del poder econòmic i la gran Ciutat, penso que el poble espera una intervenció del seu venerat rei, com ja ha fet altres vegades. Però la seva salut és feble.

Els turistes hauríen de pensar-s’ho bé abans d’anar a Tailàndia, si més no fins que la situació estigui novament més tranquil.la o es convoquin eleccions.
Viêt Nam news informa, avui,  que l’Ambaixada de Tailàndia a Hà Nôi va demanar un llistat de turistes vietnamites que teníen previst viatjar a Bangkok i va demanar que no hi anéssin, de moment. És tot el que he pogut llegir, sense més.
L’exèrcit té la paraula i jo esperaré rebre notícies …..

Una fotografia que vaig fer des de la finestra de l’hotel a Bangkok. Lluna plena, magnífica i que espero il.lumini una mica a la gent d’aquesta part del sudest asiàtic.

En altres apunts he intentat explicar una mica la situació d’aquest país –  ACÍ –

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.