Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Retrats d’infants XI

Publicat el 10 d'abril de 2008 per rginer

Quan el remitent del correu és – ogcdc1-  ja sé que vé de Viêt Nam, de l’Hospital de Hue, del Dr Nhan. Ha estat la millor notícia del día. Us presento a Nguyen Thi Ngoc Thanh. Va nèixer amb paràlisi cerebral i després de tres mesos d’estada a l’hospital i una bona rehabilitació, la nena ha millorat moltíssim.

El Dr Nhan m’ha enviat quatre arxius: el full on s’explica la situació de la família; un altre document on s’especifica els diners que precisen; una fotografia de la nena el dia que va entrar a l’hospital; un document amb un text de la família agraint l’ajut; les despeses del tractament, aproximadament 63 US Dòlars = VDN (Dongs ) 1.000.000,-  ( 900.000 VDN estada familiars i desplaçaments, 100.000 VDN despeses administratives) i una foto de la nena el dia de l’alta.
M’he quedat com avergonyida, al llegir a la capçalera dels documents : Roser Giner Fund – Child no. RG1.
Amb només 150 Euros han pogut rehabilitar a dos infants. En un proper post us presentaré a Le Chi Ngoc, un  nen preciós, també amb el mateix problema.
La fotografia correspòn el dia que va arribar a l’hospital. Després del tractament i la rehabilitació na Thanh no sembla la mateixa. Els escrits tant del Dr Nhan com de la familia són colpidors, i sempre acaben amb un desig de molta salut i felicitat per la meva família.
Són els efectes ‘colaterals’ de la guerra i el desastre de l’aspersió dels herbicides.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.