Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Retrats d’infants VIII

Publicat el 4 de juny de 2007 per rginer

Abans de continuar amb la segona part de la història del mite dels ancestres fundacionals de la nació del Viêt Nam, encara tinc algunes fotografíes de nens.
Després de gaudir de la bellesa de Tam Coc tot navegant amb una barqueta rudimentària, però eficaç, vam anar al poblet de Anh Dung per dinar.
Unes cases més avall vaig veure una família amb el seu nen.
És aquest de la fotografia, tant eixerit. La mare cosia en una vella Singer i el pare arreglant i netejant la motocicleta.
Els baixos de la casa eren plens de vestits, samarretes, estovalles.

‘Amb el diccionari i una mica d’anglès ens vam poder entendre, si més no, per comprar una samarreta amb un brodat molt bonic, fet a mà. Els vaig demanar si podia fer la fotografia del nen i aquí el teniu. Content amb els seus ‘xuxes’ i ben posat per deixar-se fotografiar.

El brodat de la samarreta em va agradar a l’instant. Representa una escena de la recolta de l’arròs, amb la caseta, els arbres, el sol, els pagesos, però el que em sorprèn és la senzillesa del treball; em recorda aquells treballs de ‘labor’ que feiem a l’escola quan erem petites.

Els brodats a mà són una bona font d’ingressos de la gent dels pobles i també les Ciutats.’


  1. Com més o menys amb el diccionari vietnamita ens vam entendre una mica, el xicotet em va dir clarament que té dos anys.
    Detall important per entendre una mica millor la fotografia !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.