Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Repàs: Personatge de l’any – Daw Aung San Suu Kyi

De fet és una persona implicada en les llibertats del seu país des de l’any 1988 i no ha defallit mai. Així que per què per a mí és el personatge de l’any ? Després d’anys de lluita, empresonament, atemptats, humiliacions, aquest any 2012, ha entrat de ple dret a ocupar l’escó guanyat en unes eleccions parcials del seu país Myanmar/Birmània.
Una escletxa ben petita, 47 escons guanyats per el seu partit NLD contra més de 300 ocupats per militars i un partit nou on tots els seus membres són ex-militars.

He escrit molts apunts en el meu bloc sobre Daw Aung San Suu Kyi, el seu empresonament, la seva lluita, la llibertat, els primers viatges fora del seu país, precisament aquest any 2012.
He fet una separació en les categoríes i he afegit una de nova exclusivament de Daw Aung San Suu Kyi. Podreu  constatar que des de l’any 2007 no he deixat d’escriure.
El dia 22 de setembre de 2007 va ser publicat el meu primer apunt. Aquesta hemeroteca particular que és aquest bloc fa reviure el passat i te n’adones que és actual. Esdeveniments, circumstàncies, però el fons continúa éssent el mateix.

Daw Aung San Suu Kyi és l’esperança de tot un poble i mai els ha decebut. La gent sap que és allà, a 54 University Road de Yangon/Rangoon, o de viatge pel país parlant al poble, o a l’al.lotjament que li proporciona el govern quan ha de treballar al Parlament a la nova capital Naypyidaw. Suu Kyi és dignitat i determinació a la vegada, que no s’han esborrat mai davant els perills. No es doblega davant del repte, ni a la paraula donada ni la lleialtad que l’uneix als amics.

Llegint, he copsat el que sempre he pensat, que ella ha estat buscant el seu pare, assassinat quan tenia 2 anys, i el busca, per reconèixer-se. L’amor desproveït de carnalitat, l’afecte entre pares i fills, entre germans no biològics, és l’autèntic vincle commovedor entre els humans. Perque no espera res a canvi. Només hi ha el plàcid i calmós plaer de la companyia. Alguns l’anomenen patriotisme, paraula ben maltractada però alguna cosa té a veure amb sentit de la figura del pare, amb l’aspiració a la restitució d’un ordre, d’un equilibri perdut, i que el seu pare havia aconseguit amb la independència del país dels colonitzadors anglesos i el voler la democràcia per els pobles diversos que formen l’estat de Birmània/Myanmar. No el van deixar. Va ser assassinat l’any 1947 i després d’uns anys prou moguts, i lliures, l’any 1962 van prendre el poder una Junta Militar fins ara, l’any 2012, que sembla que sí que existeix el sentiment d’alliberar el país. Daw Aung San Suu Kyi hi té molt a veure. Segueix buscant el pare i no és pas tan lluny com ella pensa.

El meu desig de més llibertats, restabliment de la democràcia, prosperitat i una millor vida per els més de 56 milions de persones d’aquest país Myanmar/Birmània. Definitivament Daw Aung San Suu Kyi és el personatge de l’any 2012.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.