Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Recuperar la natura – L’estany d’Ivars d’Urgell

Sempre que trobo una notícia relacionada amb l’estany d’Ivars, la meva ànima reb una glopada d’optimisme i alegria. L’estany ha fet multiplicar els ocells. L’any 2004 es van detectar 112 espècies d’ocells a la zona. Actualment se n’hi poden veure 223 al llarg de l’any !!!!  Sabrem conservar i tornar allò que pertany a la natura ? Aquesta recuperació de l’estany d’Ivars així ho demostra. És cert que hi ha molta afició per l’ornitologia i també molta preocupació per salvar els espais naturals. Ho detecto quan vaig de viatge per altres països. Hi ha gent que viatja per el món única i exclusivament per veure i observar els ocells. I aquesta setmana que es celebra la cimera de Copenhagen, fa patxoca i molta alegria veure que la recuperació d’un estany dona vida. Estaràn a l’alçada els polítics de tot el món ? Tinc els meus dubtes.

Aquestes bones notícies es poden llegir al diari El Punt, i m’he permès copiar la fotografia d’una de les últimes troballes, la marellenga de bigotis  que es donava pràcticament per desapareguda. Hi han cinc exemplars; tres mascles i dues femelles.

Benvinguts novament a casa !

Publicat dins de Natura | Deixa un comentari

  1. Gràcies Roser per aquest apunt delicat que ens alegra aquest començar de dia. Delicat com aquesta mallerenga de bigotis que te tota la pinta de ser tan piuleta com la mallerenga que tenim pels volts del Montseny.

    (La política i els polítics, l’espècie humana, mai estarà a l’alçada de les besties que discrimina)

    M’apunto al grup de la mallerenga.

  2. Hola companya d’aventures. M’agradat el teu apunt d’Ivars d’Urgell. Et convido a anar a Ivars un cap de setmana (o entre setmana, ja no tenim problemes de dia). Jo volia anar a visitar el poble de la Maria Mercè Marçal i el monument que té allà. No sabia que també té un estany amb mallarengues.
    Podem fer una visita complerta, i llegir poesia a la vora de l’estant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.