Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Per quan el referèndum vinculant? Independència SÍ / NO.

Publicat el 1 de juny de 2016 per rginer

 

recorrido-via-lliure-declaraciones-politicos-1441997385311

Estic emprenyada. Molt.

No és això polítics, no és aixó. La gent, sí, el poble, que ha sortit al carrer, ha picat pedra un día sí i un altre també, no ho hem fet per estar on som ara. Com ja és habitual els poítics catalans, per damunt de tots, i sí, també part de la societat civil, no han estat a l’alçada, tots, sense cap diferència. Sí, els que hem picat pedra des de fa anys i anys, i hem continuat i ho hem fet molt bé a partir de l’any 2010, nosaltres convoquem, empenyem, apretem, demanem i fins i tot tenim tot el dret d’exigir. Volem desconectar.

El 27S15 vam votar clarament independència. I no entenc dels 48%, 49% o 51% …. No, aquelles eleccions van ser autonòmiques perque encara som dins el reino de españa, cal recordar-ho ? Però tenim un Parlamernt amb 72 diputats, escollits a les urnes, que sí volen la independència. Mai abans havia passat.

que-del-CUP-no-Catalunya_1464463574_25257861_1500x1001

811117270_10833930805884677546

Es va fer una consulta on més de 2.000.000 de persones van votar i en aquella consulta també ens vam haver de cruspir el gripau de pregunta, tot, menys un SI o NO clar. I va guanyar la independència. I quan es convoca la gent a fer cadenes, víes i el que calgui, sortim al carrer, no uns quants milers o centenars, no. Les imatges ho confirmen.

DSCN2874 (1)

Polìtics, escollits en unes eleccions autonòmiques, majoria absoluta al Parlament de Catalunya, una Presidenta del Parlament, un President de la Generalitat, un Govern amb un full de ruta clar de 18, 15, 16 mesos, quan desconectareu ? Submissió passiva ? Referèndum definitiu i vinculant? Quan ? Mentre, la gent, el poble, sí els que piquem pedra, estem ja farts de tàctiques polítiques, manifestacions, assemblees, votacions, jugar a la puta i a la ramoneta, personalismes. Sincerament ens fa vergonya tornar a veure aquests egos, que mai marxen, aquesta política de partits, de fireta, tots, tots.

DSCN3175No feu de ‘felpudos rojos’ com l’any 1714. És molt evident que continuar dins el reino de españa no ens porta enlloc, sí a la pobresa, a la foscor, a la manca de llibertats, i exemples en tenim cada dia. No hi ha marxa enrere ara. Hem de viure així, amb vergonya, durant els propers anys ?

I els podem, sí que es pot, no es pot, en comú i barrejats, esquerra, republicans, alternatius, anarquistes, socialistes, comunistes, verds, ecologistes, animalistes, pacifistes, demòcrates, sindicats, cristians, de dretes i d’esquerra feu de la República Catalana el vostre objectiu. I feu bé la feina del dia a dia i compliu amb la gent que més ho necessita, aproveu els pressupostos, respecteu la terra, la ciutat, el poble, el mas, la mar, sense falsedats ni medalletes, sense instagrams, ni what’s apps, ni aparicions estelars, amb efectivitat i fets reals, reclameu el que és nostre i bastim el nostre país, com hem fet fins ara, sense violències, democràticament, lliures. Si altres nacions han aconseguit la seva independència, perquè nosaltres no podem fer-ho ? No és possible ? I tant que ho és.

811130132_17600902323446817640

Ens demaneu, i ens goseu a dir-nos …. paciència, molta. Ara no és temps de fressa, sino d’endreça. La tenim, però la paciència té un límit i hem arribat a aquesta situació d’ara que ens demana més fressa per endreçar.  No ens falleu.  Farts de collonades, populismes, mala polìtica, pors, conveniències, comoditats, mentides, mitges i senceres. Volem la República Catalana, així de clar.

Polítics: ¡¡ Estigueu a l'alçada !!

Encara convençuda que sí, ho aconseguirem segur. La gent, el poble, sortirem al carrer les vegades que calgui, com sempre ho hem fet, per recordar-vos, polítics, que som ací, que no hem baixat els braços, que no tenim por. Fins quan ?

Endavant les atxes. Bròquil is OVER.

Fotografia destacada: Dibuix d’un antic blocaire d’aquesta casa, Joan Grau.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.