Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

OGCDC – Hú’ê – Nadala – Infants discapacitats

He rebut del Dr Nhan i de Phuong una Nadala molt especial amb fotografíes de tot el que fan a Hú’ê (Viêt Nam) per els infants amb discapacitats greus.

Aquesta fotografia la vaig fer l’any passat durant la meva visita a un orfanat. Unes monges budistes són les que s’ocupen dels més de 40 infants interns. En Lan va nèixer ja amb malformacions; el seus avis materns van patir les bombes químiques llençades des de l’aire per els temibles B52 durant la guerra del Viêt Nam. Sortosament cada vegada neixen menys criatures anb malformacions genètiques.

Més d’un mil.lió de persones continúen patint les discapacitats i els danys col.laterals d’una llarga guerra, i els vietnamites encara són els únics que no han rebut cap ajut per haver patit una guerra on es van utilitzar armes químiques per destruir la societat civil i la terra. Els tribunals dels EE.UU. continúen rebutjant les seves reclamacions i defensant les grans empreses com Monsanto. Els ‘amics’ que els van ajudar sí que han rebut compensacions; Corea del Sud, Austràlia, Nova Zelanda i evidentment soldats americans.

La meva col.laboració amb la OGCDC encara continúa i sempre que puc si hi han viatgers que passen per Hue qualsevol petit ajut és benvingut per el Dr Nhan i el seu equip. Saben molt bé com aprofitar els diners que reben i sempre ens ténen informats.

La primera frelicitació de Nadal i Any Nou que he rebut i m’ha fet aixecar els ànims.

                              
                                       Clickeu ací


  1. aquesta que fan els de la OGCDC (Office of Genetic Counseling and Disabled Children que ho he cercat al Google 🙂 ) i gràcies a tu per informar-nos-en.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.