Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Núvols al cel de Sa Pa

Publicat el 3 de febrer de 2007 per rginer

Els viatgers que arribem a Sa Pa tenim infinitat d’oportunitats per fer fotografíes. He vist exposicions de fotografíes en blanc i negre de Sa Pa i les muntanyes veritablement úniques, però sempre hi ha un punt en comú, els núvols.
No crec que sigui possible fer una fotografia d’aquestes muntanyes i paisatges sense núvols, però el més curiós i interessant és que apareixen de sobte, marxen, tornen i sempre en formes diferentes.
Els vietnamites són grans fotògrafs i la majoria utilitzen pel.lícula en blanc i negre.
Els turistes són els que anem amb la digital a la mà ……
M’expliquen a Sa Pa que el senyor Vô An Ninh va ser el primer que va copsar la bellesa dels núvols canviants. Les seves fotografíes es poden veure en postals, calendaris i penjades a les pareds de les habitacions dels hotels. Em van dir que el senyor Ninh buscava el lloc adient per poder copsar el millor moment per la fotografia i podia estar a la muntanya entre tres i quatre setmanes esperant l’instant precís.

També m’han explicat que cal venir a Sa Pa a l’hivern i a l’estiu o tardor per veure la diferència de colors i paisatges.

Ara a l’hivern fa fred. No és molt freqüent veure nevar.
El que sí no vaig poder admirar ni veure són les orquídies que hi han als jardins de les cases i pels camins i boscos pujant les muntanyes. Fins i tot es pot demanar autorització per admirar els jardins de famílies que estimen aquestes flors i les cuiden i les mimen.

Viatjar és enriquir-se un mateix, però cal tenir temps.
Quan vaig marxar de Sa Pa, vaig veure clar que tres díes són poquets, però millor que cap.

A tots els viatgers que ténen la paciència de llegir aquests blocs, si han de viatjar a Viêt Nam, no deixeu de visitar Sa Pa i el seu entorn. No és possible entendre aquest país sense conéixer els paisatges i les ètnies d’aquests poblets i muntanyes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.