Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Música a Búger, Mallorca

Publicat el 18 de maig de 2012 per rginer
De literatura, de poesia, de cròniques d’unes Jornades inoblidables a Búger, n’hi ha un munt en els apunts escrits per blocaires d’aquesta casa: 
 -Els dies i les dones – Cafè en gra – Coc ràpid – Pols d’estels – El meu país d’Itàlia – Cupressus sempervirens – A la brasa i al caliu – Notices from nowhere – L’espectador invisible – Boira de Madrid.CAT

A mí em vé de gust escriure d’altres moments de les I Jornades de Blocs i Literatura a la memòria de Xesca Ensenyat – Fundació ACA – Son Bielí/Búger – Mallorca – 11/13 de maig de 2012.

També vam gaudir de la música. Dissabte per la tarda, després de dinar, el recital de poesia ens va emocionar. Josep Harp va musicar un poema de Maria Victòria Secall i el va cantar. Preciós. El so de l’harmònica suau, trist i la veu profunda i noble, ens va captivar. Perque la música forma part de les nostres vides i no podem viure sense ella. Poesia i música entrellaçades.

Seguidament Maria Victòria Secall va recitar un poema de Xesca Ensenyat i un jove músic, Marc Farré, va compondre la cançó en el seu estil de música experimental , preciosa, tota una descoberta. Novament poesia i música entrelleçades.

I deixo per el final la música de’n Antoni Caimari i Alomar, creador i President de la Fundació ACA (Àrea de Creació Acústica). Artista i compositor atípic. Búger i Son Bielí captiva a la gent que hi va. Tot és art, armonia.

Sempre he cregut que l’Art i la Cultura són el millor servei que podem oferir al nostre poble, i aquesta és realment la filosofia fundacional de l’ACA —
Són les seves paraules .

I divendres vespre ens va oferir una audició de la seva música a la Sala del Piano.
Música Blanca i L’Inquisició. Sorprenent. Innovador. Artista. Creatiu.

Després de sopar plegats en un petit restaurant de Búger anomenat Enmig, la conversa continuà entre herbes i gin tonics, davant l’esglèsia. Toni Caimari va exercir de professor de l’Aula de Música i posteriorment explicant la recepta del dinar de demà en clau d’una simfonia de Beethoven.
….. continuarà.

Fotografia: Sala del Piano. Fundació ACA. RG.
Video: Marc Farré /Mònica Perez-Hita – Kingdinsky

 

  1. Aquesta referència musical que va omplir de melodia les jornades calia que fos recordada: piano, harmònica, música experimental, precedint, remarcant, acompanyant la paraula i els silencis. Gràcies per la part que ens toca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.