Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Monti: El pallasso

Publicat el 20 de maig de 2013 per rginer
La mort sempre et dona bufetades, i la d’un pallasso, encara més. No recordo la única vegada que vaig veure en Monti, fa molts anys. Al Teatre Lliure. Era jove, i un pallasso de socarrel, és a dir, una bona persona que fa riure, que porta felicitat a la gent i que sempre et feia posar el nas vermell per fer pallassades, per viure la vida. I tots n’hauriem de fer de pallassades, moltes, continuades, com més millor.
No vaig poder anar al seu comiat, però sí he llegit tots els articles publicats a la premsa.
I un d’especial, del periodista Jacinto Antón, de El País, i com llegint els comentaris publicats, m’entristeix veure el text insultant, brut, de més d’un dels lectors.

En el seu comiat, es va llegir el decàleg de’n Monti …. un petit resum:
– Entre un fusell i una escombra, cal escollir l’escombra perquè és més útil.
I davant qualsevol discussió el millor és treure’s el nas vermell de la butxaca. Si ni així s’aconsegueix arrencar un somriure, sempre es poden donar cacauets. Amb els micos sempre funciona.

Vaig llegir l’esquela i a la part final, us he de dir que em va emocionar sobremanera:

– Sobretot, no abandoneu aquesta vida sense haver llençat un pastís de nata a la cara d’algun amic.
– I quan siguem a casa, a la nit, abans d’anar a dormir, exigim un conte. Tots, no importa l’edat que tinguem, tots tenim dret a adormir-nos convençuts que les fades existeixen i que els prínceps són valents.

Un dia de maig de l’any 1995, el meu aniversari, 50 anys aleshores, els amics, sense  jo saber-ho, em van llençar un pastís de nata, dels grans, a la cara. Sí, havia insinuat més d’una vegada que m’agradaria molt que algú em llencés el pastís de nata a la cara. I així va ser.

Adéu Monti. Has marxat massa aviat. Gràcies per tot i quan ens trobem, espero que el teu nou espectacle sigui époustouflant.

Salut i pallassos !

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.