Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Mercat a Can Tho – Delta del Mekong

Publicat el 3 de juliol de 2007 per rginer

Al Delta del Mekong tens més oportunitats que mai per viure i passar-t’hi hores badant, sentir les olors, veure la gent com trafega amb les hortalisses, els ous, la carn, el peix, les fruites, les espècies. Pots navegar en el meravellós mercat de Cairang, on la gent porta els seus productes per vendre.
Els compradors són els que després vénen aquests productes al mercat de Can Tho, o també són ells mateixos que porten el fruit de les seves collites a familiars perque els posin a la venda en aquest mateix mercat.
He penjat aquesta fotografia que és l’entrada principal del Mercat de Fruites, Hortalisses i Vianda de Can Tho.
”En propers posts, aniré penjant fotografíes de les parades on vénen els productes dins el mercat i fóra al carrer. No són gaire diferents de les que coneixem en els nostres mercats, però n’hi ha algunes que són veritablement especials, molt especials.

Jo vaig disfrutar molt. Sóc persona que vaig a plaça dos cops a la setmana. M’hi vaig trobar com a casa. Vaig copsar, que no vol dir entendre, les converses dels compradors amb els venedors; ‘ com anem? ‘ , ‘ la família tots bé’? , ‘ tinc notícies per donar-te’, ‘saps que en Thao s’ha casat amb Chinh, sí home, la filla de Luong’ …… i així podríem anar seguint.

Quan els hi demanava si podía fer fotografíes, la majoría em van contestar amb un somriure i vàrem intentar conversar.
Tinc un diccionari força bò vietnamita-anglès, però el problema del vietnamita és que ténen sis tons i la paraula segons el to que utilitzis canvia absolutamen de significat.

Em vaig embaladir de veure com les carnisseres netejàven suaument les peces de l’animal per deixar-les netes i pulides per vendre; com ténen unes palanguenes d’alumini plenes d’aigua de mar amb uns tubs on hi entra oxígen i els peixos acabats d’arribar de la barca segueixen nedant, en un espai petit, però és la manera de no preservar-los amb gel.

Davant mateix del mercat, les barques amb les seves captures, poden desembarcar còmodament. L’avantatge de ser en mig del Delta del Mekong i els seus centenars de canals…….

Publicat dins de Mercats | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.