Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Mandalay – Birmània/Myanmar

Enguany he parlat i conversat amb molta gent que viatjarà a Birmània/Myanmar. Sempre m’agrada parlar d’aquest país. Comencem la conversa mentre anem prenent un te fred o una cervesa i es va allargant més i més i sense adonar-nos han passat més de dues hores !
El país continúa amb les seves mancances de tot tipus i no és fàcil la mobilitat o trobar al.lotjaments, i a més els preus s’han apujat i molt. L’absurd és encara present i hi ha molt a fer, però el país, Birmània/Myanmar, té una bellesa única. De vegades hem molesta quan els viatgers que han tornat o han estat viatjant comenten que cal córrer per anar-hi perque aviat canviarà i ja no serà tan ‘exòtic’ com era i es perdran moltes coses. Jo desitjo que els birmans, els shan, els mon, els kachin, els rakhine, els karen, el pa o, els padaung i totes les ètnies que viuen en aquesta nació de nacions puguin viure millor i assoleixin unes llibertats que encara no tenen. La vida no és fàcil, gens ni mica, en aquest país, però les finestres comencen a obrir-se i poc a poc veuran la llum, molt a poc a poc.

També a les xarxes pots trobar videos magnífics de viatgers que han vist amb uns altres ulls Birmània/Myanmar. A Vimeo ja n’he trobat uns quants i avui us deixo amb aquest realitzat per Henk Groenen i ens mostra Mandalay, tal i com és. M’ha fet somniar i he recordat moltíssim les meves estades en aquesta Ciutat. Un video molt ben editat i amb unes imatges magnífiques.

Fotografia: Arribada a Mandalay. Riu Irrawaddy. Setembre 2009. RG

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.