Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Lo riu és vida -Mercat flotant-Cairang

Publicat el 11 de març de 2007 per rginer

Em desperten puntualment a 2/4 de 5 del matí. En un taxi marxem al port de Can Tho i embarquem en el Lady Chau i comencem a navegar enfilant el riu direcció al mercat de Cairang. Esmorzem a bord. La sortida del sol és per a mí un dels millors moments del dia, sigui on sigui. Hi han núvols, però.
A mesura que ens anem apropant al lloc del mercat, el tràfic de barques augmenta i augmenta i el nostre barco es troba ja rodejat.
Agafo una barca més petita i em trobo en mig d’un mercat a l’engrós de fruites i verdures amb tot el que això comporta de transaccions comercials …… navegant.
Escolto com discuteixen els preus, rebutgen mercaderies, compren, venen, em conviden a menjar pinya fresca o a beure aigua de coco. Hi han barques-catering on ténen pho acabat de fer per els compradors i venedors.

M’hi fixo que en cada barca hi ha un màstil de bambú on pengen els productes que venen i d’aquesta manera els compradors els poden veure de lluny.

També veig barques que són vivendes ,amb la roba estesa,petites cadires i taules i la canalla jugant a bord.
És dissabte, no hi ha escola, i per aquest motiu els infants ajuden als pares i avis o senzillament disfruten del matí.

Veig turistes que pugen a les barques per fer-se fotografíes i menjar fruita. No ho faig; prefereixo seguir navegant al costat de tothom i encuriosida mirar el brogit de tanta i tanta activitat.

A Viêt Nam no els agrada guardar el menjar a les neveres, i de fet ,de ben segur ,que no en ténen. Els agrada anar a mercat cada día i comprar fresc.
Abans de començar a treballar o estudiar,fan els seus exercicis d’estiraments, van a comprar a mercat, deixan el dinar mig fet i comença el dia.

A les deu del matí, tot s’ha acabat i tornen a casa seva o els compradors ja són al mercat de Can Tho per vendre els productes.

Jo també faig un tomb per uns canals fins arribar novament a port, a Can Tho. Vaig a mercat, tot caminant per el centre.
M’aturo en un temple budista del k’hmers. Molt bonic.
Al Delta del Mekong hi viuen molts k’hmers de Cambodja, encara que la ètnia predominant és la viêt.

Aniré penjant algunes fotografíes més, del mercat flotant i del mercat de Can Tho, abans de continuar amb el meu viatge per aquest país. Queda encara molt camí per fer.


  1. Són els peixos, són les barques, és la gent, el bambú al vent assenyalant la mercaderia. Tots els mercats són vius, acolorits, renouers, però aquest que expliques afegeix l’encant de l’aigua….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.