Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

L’arca de Noé australiana

Després d’haver recorregut aquest continent de nord a sud, est, centre fins a l’illa de Tasmània, podría dir sense cap mena de dubte que és una arca de Noé on hi pots trobar la fauna més inversemblant i única en el món. Hi ha animals perillosíssims, d’altres bon jans, però quasi tots són rars, molts rars per a nosaltres. No em pensava pas que pogués veure tots aquests éssers vius, en llibertat i tant i tant protegits; desde cangurs, a serps, passant per llangardaixos enormes, cocodrils, pelícans, cigonyes de color negre, ocells meravellosos, cacatúes, wombats, emu, dingo, dimoni de Tasmània, kassowari, aranyes, granotes, rats penats, meduses, peixos de mil colors,les inefables i enganxoses mosques, i fins i tot a Sydney vaig viure l’experiència d’una plaga de milers d’arnas negres i grans,  per tota la Ciutat !
”’De cangurs en trobes per tot el país; n’hi han més de 50 milions !!  Si vas en cotxe, sempre en trobes de morts, ja que són un perill i travessen els camins i carreteres i s’ha d’anar molt en compte, ja que si tens la mala sort de xocar amb un cangur dels grans, fins i tot pot causar un greu accident. Em van explicar que l’any passat el Govern va donar llicència per matar-ne uns 7.500.000. La carn la compren els carnissers per la seva venda i evidentment quan viatges per aquest continent sempre et trobaràs amb un plat de carn d’aquest animal. És bona; el gust és una mica fort, semblant al fetge de vedella. Viuen en llibertat i és herbívor. Normalment et serveixen la carn feta a la brasa.


Tinc fet un arxiu amb fotografíes de tots els animals que vaig veure en llibertat i també en petits zoològics que fan com de refugi i protecció.

 Començo amb aquest simpàtic koala que, miracle, vaig poder fer-li la fotografia despert !  Està feta a l’illa Kangaroo davant d’Adelaide. És una illa que sembla petita, però és la tercera més gran del país; 155 kms de llargada i 55 kms d’amplada! A mig camí de la costa nord, hi ha un indret on pots veure molts koalas a dalt dels arbres dormint, sempre dormint i vaig tenir la sort de veure aquest sentadet en un arbre de no gaire alçada i que va obrir els ulls.  Perque, vas caminant entre els eucaliptus, i mirant a dalt de tot dels arbres, i, ja els veus ja, però al final et fan mal les cervicals de tant mirar enlaire !

Són veritablement maquíssims i sembla un nino de peluix ! Però, compte, no se’ls pot tocar, perque ténen reaccions poc ‘amigables’ i els seus crits es poden escoltar per tota l’illa !

De koalas de peluix en pots trobar a tot el país i és un bon record per casa. Em va ser difícil trobar-ne ‘made in Australia ( el 90% són made in China),però ho vaig aconseguir i en tinc un igualet que el de la fotografia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.