Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

L’arca de Noé australiana III

En S. havia portat una figureta de ceràmica d’un animaló que mai vaig saber d’on era.

El teníem en un prestatge de petits records de viatges i ara que hi penso, tampoc mai vaig preguntar-li què dimonis era aquest animal molçut, grassonet, de pota curta.
La resposta la vaig trobar a Austràlia ! És un wombat, marsupial australià, i un animal molt emblemàtic. El vaig conèixer al Featherdale Wildlife Park a Sydney i posteriorment en llibertat a Cradle Mountain a Tasmània.
És molt musculós, d’un metre de llargada i un pes entre 20 a 35 kgs. És herbívor i té un metabolisme lentíssim, tant, que la digestió li dura 14 díes ! Però això li permet de sobreviure fàcilment. Sembla que tingui un caminar lent, és cert, però quan olora el perill, sobretot dels mamífers carnívors, els seus pitjors enemics, el gos dingo i el dimoni de Tasmània, pot arribar a una velocitat de 40 kms / hora !!
A Tasmània els vaig veure sovintejant la cabana on dormia, sempre menjant o també quan passejava per els boscos, de sobte sortíen al camí per tornar al seu cau.
Els wombats de Tasmània ténen més pel que els seus cosins del continent, ja que fa més fred.
No surten gaire durant el dia, però en aquests indrets inhòspits d’aquesta illa, és molt habitual de veure’ls. Cada matí, en sortir de la cabana per anar a esmorzar, sempre em trobava el meu amic wombat i un pademelon, nom dels cangurs més petits, i originaris de l’illa de Tasmània.
La fotografia la vaig fer tot just al costat del camí; primer no em vaig apropar; després en veure que no em feia cas, m’hi vaig anar apropant poc a poc, fins poder seure al seu costat tranquil.lament.
Un goig inoblidable !

”””null”””


  1. El desvetllament de la consciència crítica d’especie, que diria n’Eudald Carbonell.

    Hi ha persones que ho senten d’una manera vital, crec que tu ets una d’elles. També diu que el masclisme frena l’evolució. La dona cal que s’incorpori a la reorganització de l’especie. Crec que hi ha una consciència més gran en nosaltres de respecte a la vida, en general. També és vera que ho hem de fer jnts o no ho farem. Hi ha un vídeo de n’Eudald a vilaweb.cat i ara publica un llibre. Així com tu te mires el món és revolucionari, perquè és una manera amorosa de mirar a les altres persones, als animals, a la naturalesa. Sense amor i com-passió ( passió compartida ) no hi ha res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.