Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

La Plataforma Aturem Eurovegas és totalment independent

Publicat el 24 de juny de 2012 per rginer
És un dels temes que em crema i em fa mal. I avui, encara més. Demà a les 7 de la tarda hi ha convocada una concentració davant la seu central de CiU del carrer de Còrsega.

Després de llegir, primer, les manifestacions del President de la Generalitat senyor Artur Mas implicant un partit polític, concretament, ICV, acusant de ser al darrera del moviment i no voler el progrés per Catalunya, no puc més que fer un copiar i enganxar en el meu bloc, de la nota de premsa publicada avui mateix per la Plataforma Aturem Eurovegas.

En el meu apunt d’aquest matí ja ho he manifestat; els polìtics treballen molt i molt malament. Aturem Eurovegas és una plataforma civil des del primer moment, i si els partits polítics reaccionen tard i malament i s’hi afegeixen, doncs benvinguts, però la plataforma és la que és. Paga la pena tornar a escoltar l’Alcalde de El Prat de Llobregat. Més clar, impossible.    – Clickeu Ací –

Finalment, em dol que el diari VilaWeb que considero casa meva no hagi fet cap seguiment, ni tan sols informar d’aquest projecte que tan i tan defensa el Govern de la Generalitat com la ‘mega solució’ per acabar amb els problemes del país. És  un projecte mastodòntic a l’alçada o més dels que s’han fet fins ara i han portat el nostre país on som.
       
Més Silicon Valleys i menys Casinos. 

Ens veiem al carrer de Còrsega, demà, a les 7 de la tarda, seu central de CiU, partit polític que sí dona ple suport al projecte des del Govern de la Generalitat.

NOTA DE PREMSA

24 de juny de 2012

Davant de les recents insinuacions[1] que Iniciativa per Catalunya Verds està darrera de la Plataforma Aturem Eurovegas, fem el següent aclariment públic:
La Plataforma va surgir de la iniciativa de la Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat, fundada pels següents col·lectius ecologistes i conservacionistes: DEPANA, Ecologistes en Acció, els grups locals de SEO/BirdLife i WWF, informadors de la Reserva del Delta, i asociacions com Ciència Oberta, Salvem Oliveretes i Salvem la Zona Agrícol’Ha, tots ells políticament independents.

El dia 2 de març l’esmentada Plataforma va convocar una reunió oberta, davant les preocupants notícies sobre la instalació del macrocomplexe conegut com Eurovegas al Delta del Llobregat.

En aquesta reunió es van posar les bases per a la creació de la Plataforma Aturem Eurovegas, a la que es van adherir entitats de tot tipus: ecologistes, associacions de veïns, assemblees de barri, cooperatives de consum, plataformes cíviques, sindicats i partits. Aquests últims mai han tingut protagonisme dins de la Plataforma, i no han marcat les línies d’actuació de la mateixa, ja que aquesta funciona de forma assembleària i tots els i les membres tenen la mateixa veu i vot en la presa de decisions.

Això ha quedat palès durant tota l’activitat de la Plataforma, on els partits no han estat esmentats en la nostra comunicació (veure les notes de premsa al web[2]) ni han parlat en cap moment en nom de la Plataforma, sinó que han fet la seva campanya en contra del macroprojecte com tantes altres organitzacions adherides. Cal destacar que dins de la Plataforma hi ha molts partits diferents (com es pot veure a la llista d’adhesions[3]) i inclús persones afiliades, simpatitzants i/o votants de partits favorables o encara no posicionats vers Eurovegas.

Potser qui hauria de donar explicacions sobre la seva independència és el Govern de la Generalitat; en concret, respecte el paper del lobby empresarial[4] i del lobby jueu català[5] en el decurs de les negociacions amb Las Vegas Sands Corporation. La Plataforma també demana un aclariment sobre quins interessos tenen empreses afins a CiU perquè el megaprojecte promogut pel magnat Sheldon Adelson (investigat als Estats Units per soborn i relacions amb la màfia[6]) vingui a casa nostra.

Aturem Eurovegas – web Plataforma 

 


  1. El·laborar un discurs argumentari amb segons quines fonts periodístiques pot portar a situacions “incomodes”. Si més no, a una colla castellera de Vilafranca se la pot encolomar el sanbenito de pertanyer al lobby pro-reconstrucció del World Trade Center (lobby que desconec si existeix o no, però això no és el més important a l’hora de cremar algú impur) mercès a una “informació” d’un diari en teoria molt solvent [http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/224722]. No cal dir que el lobby aquest deu ser pro-sionista (universal)!

    Ademés, el projecte Eurovegas és nefast, d’acord. Però per segons qui sembla que cal anar-hi en contra principalment perque el seu promotor està casat amb una israeliana, els seus pares eren jueus i el tipus ha finançat un museu en memòria dels infants exterminats als camps nazis. “Per quan la nit dels cristalls trencats?”, potser caldrià preguntar a segons quin noticiador/formador d’opinió.

    Tot això sembla molt absurd [massa i tot], no?

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.