Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

La Junta Militar a Birmània té por

Publicat el 7 de juny de 2008 per rginer
Daw Aung San Suu Kyi llença un missatge curt, senzill, simple : ‘ Lluitant només contra la por, arribarem a ser veritablement lliures ‘.
La Junta Militar, amb el genocida General Than Shwe al capdavant, té por d’aquest missatge i no deixa que s’estengui pel país. La solució, seguir confinant a Aung San Suu Kyi a casa seva; prohibint que ningú s’hi apropi i sobretot que ella no surti per a res.
Una Junta que obliga a treballar als seus súbdits en infraestructures turístiques i altres obres faraòniques per ús i gaudi de l’exèrcit, sense pagar res a canvi.
Una Junta que ha forçat a desplaçar-se a més d’un mil.lió de persones.
Una Junta que té dins les seves presons a més de 1.800 presoners polítics i que practica la tortura sistemàticament.
Una Junta que té 70.000 nens-soldats en el seu exèrcit.
Una Junta que en el maltractament i violacions a les dones dels pobles tribals, aconsegueix fer desaparèixer els seus habitants que fugen atemorits a la selva.
Una Junta que gasta la meitat del pressupost del govern per despeses militars i deixa 1 Euro per persona per la sanitat.
Una Junta que permet que 1 de cada 10 infants morin abans dels deu anys.

Una Junta que té un dels exèrcits més nombrós d’Àsia, 500.000 soldats,  per una població de 50 milions de persones i no té cap enemic exterior amb qui enfrontar-se.
Una Junta que l’any 1996 va decidir promocionar el país al turisme, però mantenen molts indrets tancats i prohibits per els turistes. Tota la infraestructura turística és propietat de la Junta.
Seguirem parlant d’aquesta Junta, dictatorial, cruel, genocida, perque n’hi ha molt que parlar i cal conèixer la veritat.
En la fotografia que he escollit,  podem veure a aquest general mirant tenebrosament a la persona que llegítimament va guanyar unes eleccions lliures l’any 1989, però que la Junta no va acceptar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.