Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

La denúncia: Dones assassinades

Publicat el 4 de maig de 2014 per rginer
Som ja en un mes de l’any que ens ofereix llum, colors, vida, alegria. Tot aquest esclat l’hem de compartir amb violències i morts no volgudes. Llegeixo que en els últims 10 anys, han estat assassinades 658 dones només a l’estat espanyol. Llegeixo que aproximadament un 38% de les morts de dones arreu del món són per violència inacceptable per part dels seus companys.

I aquest mes d’abril tampoc ha estat un mes plàcid: 5 dones no han pogut entrar amb vida en aquest mes de maig i un infant també va ser víctima d’aquesta violència sense sentit.

01.04.14: A Valls. Home de 78 anys assassina la seva dona, i es suicida.
06.04.14: A Jerez. Dona és assassinada a ganivetades presumptament per el seu marit, que va intentar suicidar-se. Està detingut.
25.04.14: A Lugo. Finalment el cos trobat d’una dona morta amb violència es va confirmar que va ser assassinada per el seu marit que posteriorment es va suicidar.
28.04.14: A Madrid. L’home assassina el fill petit. El més gran és viu. L’home va estar denunciat diverses vegades per violència i maltractaments. Va ser detingut.
29.04.14: A Carabanchel. Dona assassinada a cops. El presumpte autor ha estat detingut, ex parella de la dona.
30.04.14: A Coruña. Dona és llençada des del cotxe i va morir. La parella, l’home, presumpte autor del fet, ha estat detingut. L’home havia estat denunciat per maltractaments.

Només pjuc expressar la meva tristor, i el meu sincer condol per aquestes morts injustes i sense sentit. I la denúncia continuarà i jo no la voldria escriure mai més.

Fotografia: Una flor d’un jardí botànic llunyà de color vermell ben intens. RG.

 


  1. Per enèssima vegada, com a home, denuncio la violència de gènere, si és que fer-ho serveix d’alguna cosa…

    Vull creure, malgrat tot, que sí. I que la “llei de la selva” no serè eterna.

    Malament aniríem, si no… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.