Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Intrusisme en l’habitat dels animals

Kakadu és un dels pocs llocs d’Austràlia on s’ha donat total protecció al medi natural desde fa uns 200 anys. Pels matins i als vespres és quan pots veure més animals, sobretot ocells i cangurs. Si vas en cotxe, s’ha d’anar molt en compte de no tenir accidents amb els animals que volen creuar els camins i la carretera, com els llangardaixos anomenats ‘gooana’, enormes, els cangurs, els gossos dingo, serps. No s’ha de donar mai menjar als animals, poden ser perillosos, sobretot els gossos dingo.

I que hem de dir dels cocodrils ?? En aquesta fotografia podeu veure un parell de cocodrils estuaris, que també es poden trobar a l’Índia, Sudest asiàtic i Papua Nova Guinea.

A Austràlia trobem dos tipus de cocodrils; ‘freshwater’ (crocodylus johnstoni) que només es troben en aquest continent. Viuen en rius, rierols i tolls d’aigua natural sota les cascades. No són agressius, només si els molestes, però val més apretar a córrer si en veus un nedant pel teu voltant …. Els rètols són presents a tot arreu avisant de la possibilitat de trobar-ne.
Els anomenats estuaris ( crocodylus porosus) viuen als rius, aiguamolls, a les desembocadures dels rius, al mar. Aquest són molt agressius, com els de la fotografía.
Cada any sempre hi han accidents de persones que no fan cas dels rètols i els consells i avisos dels guardes del parc.

Però que voleu que us digui, poder navegar al costat mateix d’aquests animals, els reptils més grans del món i de més antiguitat com una intrusa que ha entrat en el seu habitat, i en silenci i sense fer soroll, pots passar una bona estona admirant el paisatge, escoltant els cants dels ocells, veient una munió d’animals vivint en tranquil.litat, fins i tot caballs que un día uns colons els van abanadonar i ara són lliures, respirar l’aire net i pur  i pensar que ets en el seu país o regne,i ningú els destorba.”’null”’


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.