Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Htoo Eain Thin: Començar l’any amb la seva música

Publicat el 1 de gener de 2012 per rginer
Htoo Eain Thin és un dels millors músics a Birmània. Les seves cançons m’acompanyen sovint a casa. Va morir l’any 2004 en circumstàncies encara no aclarides. Aquesta cançó és plena de vida, de música, d’emocions. Amb l’ajut del meu amic en K. estic traduïnt la lletra. Val a dir que la Junta Militar del país aplica una censura ferotge, i les lletres de les cançons són tendres, emotives, la mare, l’amor, la tendresa, els paisatges, res que pugui destorbar la ‘convivència’, segons els censors.
El mes passat, l’any passat, Daw Aung San Suu Kyi va rebre a casa seva més de 60 artistes, músics, directors de cinema, escriptors, poetes. La fotografia que he deixat en l’arxiu n’es la prova. Un canvi molt gran, molt, en la vida dels birmans.
Mai hagués pensat que tots aquests artistes poguéssin ser amb ella i a casa seva i la fotografia publicada en tots els diaris.

Aquell encontre s’ha convertit en un gran concert multitudinari que es celebrarà a Yangon aquest mes de gener on actuaran els millors grups de música i cantants del país.
Bandes famoses, com Emperor i el seu cantant Zaw Win Thint, Metal Zone, Heaven Born, Lazy Club, desconegudes en el nostre món occidental.
La recaptació per als infants de les ètnies Kachin i Karen, majoritàriament, que malviuen en camps de refugiats i prop de les fronteres on pateixen atacs indiscriminats de l’exèrcit del seu propi país.

Daw Aung San Suu Kyi presentarà el concert i s’espera una assistència massiva. Un altre dels canvis que viuen a Birmània. Un concert multitudinari organitzat per la NLD, el partit polític opositor als militars.

Htoo Eain Thin hauria volgut ser-hi. El poble no podrà escoltar la seva música, però estic segura que algún dels grups de rock i cantants li retran un homenatge i cantaran alguna de les seves cançons.

Fotografia: Amarapura – Pont U Bein. El sol marxa, l’any 2011 i tornarà a sortir l’any 2012.


 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.