Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Htoo Eain Thin: Amb la seva música celebro els aniversaris del mes de juny

Publicat el 19 de juny de 2011 per rginer

Aquest mes de juny és ple d’aniversaris. En D. un gran i estimat amic, el dia 17, la meva mare hagués arribat als 95 anys ahir dia 18, en G. dia 19, una gran amiga na A. día 22, un estimadíssim amic n’A. dia 23, na P. la néta del meu germà, dia 30, una altra amiga, també dia 30.

I no oblidem els Joans, que n’hi han molts ! Dia 24, per si algú s’havia oblidat.
Batiste o Batistet al Pais Valencià !!

Pero èl dia 19 de juny, també és l’aniversari d’una dona amb molt de coratge, Daw Aung San Suu Kyi. Alliberada del seu arrest domiciliari a finals de l’any passat ara gaudeix d’una llibertat, fins a dia d’avui, dins la ciutat de Yangon. No fa soroll, però hi és. No fa grans declaracions, però les manifesta continuament. A la BBC Ràdio passaran dues emissions gravades a casa seva, en les que ella mateixa llegirà moltes pàgines del seu diari que ha anat escrivint al llarg d’aquests anys empresonada, i sense llibertat.
Ella diu que si la petita ràdio que tenia era l’únic bri de llibertat que podia tenir en escoltar les emissions de la BBC, és el que ha der de fer ara: parlar per la BBC, ara que pot fer-ho.

Un altre video del gran Htoo Eain Thin. Una cançó rock, un cant desesperat, un explicar cantant i amb la seva música com se sent dins seu. No puc entendre les seves paraules, però el gest és clarament de ràbia, d’interrogants, de voler viure en llibertat. 

Una cançó per  tots els nascuts el mes de juny. Ell ja no podrà celebrar més aniversaris. Va morir el mes d’agost de 2004.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.